برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

دارچین (Cinnamon)، خواص و مضرات آن

دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنی‌های معروف و قدیمی است. دارچین در طب سنتی برای درمان بی اشتهایی، سوءهاضمه، نفخ، تهوع و ‏اسهال کودکان کاربرد دارد. امروزه از این گیاه پرخاصیت در صنعت داروسازی برای تولید قرص لاغری، افزایش قوای جنسی، درمان ‏سرماخوردگی، کاهش قند خون، رفع مشکلات معده و به منظور تقویت سیستم ایمنی استفاده می‌شود. دارچین همچنین در رفع بوی بد دهان ‏و پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها موثر است و در ساخت دهانشویه و آدامس‌های خوشبو کننده دهان به کار می‌رود.‏
درخت دارچین

دارچین (Cinnamon)، خواص و مضرات آن

مشخصات دارچین

درختچه دارچین (Cinnamomum verum) درختى است کوچک و همیشه سبز  از تیره برگ‌بویان که از تمام قسمت‌هاى آن بویى مطبوع استشمام مى‌شود. ارتفاع این درخت به 5 تا 7 متر می‌رسد. برگ‌ها به رنگ سبز سیر، بیضی شکل، دراز، نوک تیز و بدون کرک هستند. گل‌ها به رنگ سفید و در فاصله ماه‌هاى بهمن تا اوایل فروردین ظاهر مى‌شوند. دارچین بومى ‌سریلانکا، جنوب شرقی هند، اندونزی، جزایر هند غربی و آمریکای جنوبی است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانى به عنوان ادویه دارد. دو نوع اصلی از دارچین به نام سیلان و کاسیا در بازار موجود است. اکثر دارچین‌هایی که در بازار پیدا می‌شود، از نوع کاسیا هستند. سیلان به صورت بومی در سریلانکا رشد می‌کند و به اندازه نوع دیگر رایج نیست.

اندام دارویی

قسمت مورد استفاده دارویی درخت دارچین، پوست آن است. آب، پروتئین، چربی، قند، انرژی و کلسیم ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده آن هستند.

 

دارچین

 

خواص دارچین (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت دارچین گرم و خشک است. دارچین علاوه بر مصرف به عنوان ادویه و کاربرد در صنایع غذایی، در صنعت داروسازی نیز کاربردهای متعددی دارد. انواع قرص لاغری دارچین، قرص لیبیدوکس برای افزایش قوای جنسی، قرص نوفلو به منظور جلوگیری از سرماخوردگی و کاهش علائم آن، کپسول گرین کارمین به منظور درمان سوء هاضمه و تقویت معده، قرص گلیکول برای کاهش قند خون و دهانشویه سیانامول برای رفع بوی بد دهان، برخی از فرآورده‌های دارویی حاوی عصاره این گیاه هستند. برخی از مهم‌ترین خواص آن به شرح زیر است:

کاهش قند خون

دارچین روی کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تاثیر دارد. مصرف این اویه باعث افزایش کارایى هورمون انسولین در بدن مى‌شود و در نتیجه بدن نیاز کمترى به این هورمون براى کنترل قند خون پیدا مى‌کند. بسیارى از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده‌اند که مصرف یک قاشق چایخورى از این ادویه در روز تاثیر بسیار مثبتى بر قند خونشان داشته است.

تقویت سیستم ایمنى بدن

دارچین اثرى مشابه پنى سیلین و آنتى بیوتیک دارد. باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان‌های قدرتمندی مثل «پلی‌فنول‌ها» است.

رفع سوءهاضمه

یکی از بارزترین خواص دارچین کمک به درمان اختلالات گوارشی است. این گیاه به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار مى‌رود و از آن براى رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردى که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده مى‌شود.

 

پیشگیری از بیماری‌های قلبی و کاهش فشار خون

برخى تحقیقات نشان‌دهنده تاثیر مثبت دارچین در پیشگیری از اختلالات قلب و عروق و کاهش فشار خون بوده است. این گیاه با بهبود گردش خون و رساندن خون از مرکز بدن به پوست در تنظیم فشار خون نقش دارد. همچنین از طریق اتساع عروق محیطی باعث بهبود فشار خون بالا می‌شود.

 

خواص دارچین

 

تسکین دردهاى عضلانى

دارچین اثر ضد التهاب، آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیارى از داروهاى آرامبخش بهتر عمل می‌کند. این گیاه به رفع گرفتگی عضلات و تسکین درد مفاصل کمک می‌کند و مصرف آن ضعف کمر و پاها را از بین می‌برد.

 

خواص دارچین برای لاغری

خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارچین می‌توانند به بهبود سلامت بدن کمک کند تا غذا در بدن بهتر هضم شود و افراد سریع‌تر وزن کم کنند. امروزه از این ادویه، قرص‌های لاغری مختلف تولید می‌شود. مطالعات پزشکی همچنین ثابت کرده است که مصرف این ادویه در تسهیل متابولیسم لیپید و افزایش سوخت و ساز در بدن موثر است و باعث کاهش کلسترول خون و از این طریق کاهش وزن می‌شود.

 

فواید دارچین برای پوست

دارچین با خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری که دارد به درمان اگزما و پسوریازیس کمک شایانی می‌کند. دارچین باعث افزایش تولید کلاژن می‌شود، در نتیجه در جوانسازی پوست و رفع چین و چروک موثر است. همچنین مصرف آن به درمان جوش و آکنه کمک می‌کند.

 

جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها و کاهش بوی بد دهان

دارچین یکی از اجزای بسیاری از دهانشویه‌ها و خمیر دندان‌ها است. اثرات ضد میکروبی این گیاه میتواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان کمک کند، ضمن اینکه در کاهش موقت درد دندان موثر است.

 

خاصیت آنتی باکتریال

اسانس دارچین خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد. «سینامالدئید»، یکی از مولفه‌های اصلی آن، می‌تواند به مبارزه با انواع عفونت کمک کند و به طور موثری عفونت‌های قارچی دستگاه تنفسی را درمان می‌کند. این ماده همچنین می‌تواند از رشد برخی باکتری‌ها از جمله لیستریا و سالمونلا جلوگیری نماید.

 

کاهش علائم سرماخوردگی

دارچین در کاهش علائم آنفولانزا، سرماخوردگی و التیام عفونت های خارجی و داخلی بدن موثر است. همچنین به کاهش تب کمک می‌کند.

 

مبارزه با ایدز

بررسی‌ها نشان می‌دهد که دارچین به دست آمده از گونه‌ کاسیا به مبارزه با ویروس HIV-۱، رایج‌ترین گونه‌ ویروس ایدز در انسان، کمک می‌کند. یک مطالعه آزمایشگاهی با بررسی سلول‌های آلوده به ویروس HIV نشان داد که این گیاه موثرترین درمان از بین ۶۹ گیاه دارویی است که مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. اگرچه برای تائید تمامی این نتایج به آزمایشات انسانی احتیاج است.

 

مبارزه با سرطان

عصاره دارچین در محافظت در برابر سرطان موثر است. این عصاره با کاهش رشد سلول‌های سرطانی و جلوگیری از تشکیل رگ‌های خونی در تومور‌ها عمل می‌کند و به نظر می‌رسد برای سلول‌های سرطانی سمی است و باعث مرگ آن‌ها می‌شود.

 

خواص دارچین برای مغز

دارچین حاوی دو ترکیب فوق‌العاده است که از مغز حفاظت می‌کنند و مانع بروز آلزایمر می‌شود. پروتئین تاو (Tau) که باعث بروز زوال عقل می‌شود، مشکلاتی در ارتباطات داخلی نورون‌ها ایجاد می‌کند. این پروتئین‌ها اتحاد و همکاری برخی از بافت‌های مغزی را دچار مشکل می‌کنند. دارچین به دلیل دارا بودن دو ترکیب مهم ذکر شده از بروز این مشکلات ممانعت می‌کند.

فواید دارچین برای معده

دارچین برای تحریک اشتها، درد معده و سوءهاضمه مفید است و درمجموع دارچین برای بیماری های معده مفید می باشد.

مضرات دارچین

1. خوردن زیاد کومارین، که در دارچین کاسیا بسیار زیاد وجود دارد، می‌تواند باعث آسیب کبدی شود.

2. مصرف زیاد این ادویه در بعضی افراد باعث بروز واکنش های آلرژیک می‌شود. همچنین مالیدن آن بر روی پوست می‌تواند باعث سرخی و التهاب پوست شود.

3. افراد مبتلا به سرطان‌های هورمونی از جمله سرطان سینه، بایستی در مصرف دارچین و فرآورده‌های آن احتیاط کنند.

4. دارچین با برخی دارو‌های مربوط به دیابت، قلب، کبد، داروهای آنتی بیوتیک و رقیق کننده خون تداخل دارویی دارد.

5. از آنجایی که دارچین قند خون را کاهش می‌دهد، افراد دیابتی که دارو مصرف می‌کنند، ممکن است دچار افت شدید قند خون شوند.

 

مراجع:

دائره المعارف گیاهان دارویی

فارماکوپه گیاهی ایران

https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-cinnamon

 

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای یا ساوپالمتو یک درخت نخل کوتاه، بومی مناطق جنوب شرقی آمریکای شمالی است. نخل اره ای برای درمان بزرگی پروستات، بهبود عملکرد دستگاه ادراری و افزایش رشد مو استفاده می‌شود. برخی نیز از مکمل این گیاه برای تقویت میل جنسی، افزایش باروری و کاهش التهاب استفاده می‌کنند و نتایج آخرین تحقیقات اثرات ضد سرطانی آن را تایید کرده‌اند.

ادامه مطلب
انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب برای دندان اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا می کند. انتخاب صحیح مسواک می تواند از بروز بیماری های لثه و پوسیدگی دندان پیشگیری کرده و در نتیجه به تقویت سلامت کلی بدن کمک شایانی نماید. انتخاب مسواک با اندازه، شکل و سفتی مناسب برای هر فرد، می تواند به تمیز کردن کامل و موثر دندان ها و لثه ها کمک کند. مسواک های با موهای نرم، به لثه ها آسیب نمی رسانند و در عین حال قادر به حذف پلاک و جرم دندانی هستند.

ادامه مطلب
درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

انواع رو‌ش‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندان وجود دارد. حساسیت دندان، یک مشکل شایع است که با استفاده از مسواک مناسب، خمیر دندان ضدحساسیت و روش‌های دندان پزشکی قابل کنترل است. در کنار این روش‌ها درمان‌های خانگی مانند استفاده از سیر، زردچوبه، محلول آب و نمک و… وجود دارد که با از بین بردن باکتری‌های دهان و همچنین کاهش التهاب لثه به رفع حساسیت دندانی کمک می‌کنند.

ادامه مطلب
خمیر دندان ضدحساسیت

خمیر دندان ضدحساسیت

خمیردندان‌های ضدحساسیت دارای ترکیباتی هستند که می‌توانند در کاهش حساسیت دندان‌ها نقش مهمی ایفا کنند. این محصولات حاوی مواد مسدودکننده‌ای هستند که قادرند مجاری میکروسکوپی موجود در دندان، که به بافت‌های حساس آن متصل می‌شوند، را مسدود کنند. این فرایند از انتقال محرک‌های دردناک مانند سرما، گرما یا اسیدهای موجود در غذاها و نوشیدنی‌ها به عصب دندان جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، احساس درد و حساسیت دندان کاهش می‌یابد. با این وجود، باید توجه داشت که خمیردندان‌های ضدحساسیت تنها برای درمان حساسیت‌های خفیف تا متوسط دندان مناسب هستند و نمی‌توانند جایگزین درمان‌های پزشکی و تخصصی برای حساسیت‌های شدیدتر باشند. در مواردی که حساسیت دندان شدید است، ممکن است نیاز به درمان‌های پیشرفته‌تری مانند پر کردن، ترمیم یا روکش دندان باشد.

ادامه مطلب
سبد خرید