ایزومالت یا ISOMALT با فرمول شیمیایی C12H24O11، الکل قند یا کربوهیدرات هیدروژنه است. این ماده که مخلوطی از دو پلیالدیساکارید میباشد، در یک فرایند دو مرحلهای از طریق ایزومالتولوز از ساکارز تولید میشود. فرم ظاهری آن یک پودر کریستالی سفید است که دارای حدود 5 درصد آب کریستال میباشد. در دمای 145 تا 150 درجه سانتیگراد ذوب میشود و دارای pH و پایداری حرارتی عالی در پردازشهای مواد آرایشی و غذایی است. ماهیت غیر کومدوژنیک و ملایم ایزومالت، آن را برای پوستهای حساس ایده آل میکند که اغلب در محصولات مراقبت از پوست، مراقبت از مو و مراقبت از دهان یافت میشود.
فهرست مطالب
Toggleکاربرد ISOMALT در محصولات بهداشتی و آرایشی چیست؟
این ماده در فرمولاسیونهای محصولات آرایشی و بهداشتی به عنوان مرطوبکننده، آبرسان و چسباننده استفاده میشود. این خواص به حفظ رطوبت، بهبود بافت و افزایش پایداری محصول کمک میکند. موارد کاربرد آن عبارتند از:
اثر ایزومالت روی بدن
این ماده بهعنوان نرمکننده، با ایجاد یک سد محافظ، پوست را صاف، نرم و آبرسانی میکند. خواص ملایم و غیر تحریککننده ISOMALT ، آن را برای فرمولاسیون پوستهای حساس مناسب میسازد.
مرطوب کننده (HUMECTANT)
ایزومالت یک مرطوبکننده، تقویتکننده بافت و تثبیتکننده در فرمولاسیونهای آرایشی است. بهعنوان عامل آبرسانبآآآ، رطوبت را جذب و نگهداری کرده و به حفظ حالت ارتجاعی و صافی پوست کمک مینماید.
بهبود دهنده حالت پوست (SKIN CONDITIONING)
ISOMALT، بهعنوان عامل حالت دهنده پوست عمل کرده و اثر نرم کنندگی بدون تحریک ایجاد میکند.
نقش ISOMALT در فرمولاسیون
ایزومالت پایداری حرارتی و شیمیایی بسیار خوبی دارد. هنگامی که ذوب میگردد، هیچ تغییری در ساختار مولکولی آن ایجاد نمیشود. این ماده بافت فرمولاسیونهای آرایشی را بهبود میبخشد، قابلیت پخش شدن مواد را افزایش داده و احساس ابریشمی و بدون چربی را در محصولات ایجاد میکند.
اتصال دهنده (BINDING)
این ماده در ترکیبات شیمیایی محصولات بهداشتی و آرایشی، بهعنوان عامل اتصالدهنده عمل کرده و پایداری پودرها و فرمولاسیونهای فشرده را تضمین میکند.
نرم کننده (EMOLLIENT)
ایزومالت بهعنوان عامل نرمکننده عمل میکند، بهطوریکه قابلیت پخش شدن کرمها و لوسیونها را برای ایجاد حس ابریشمی بهبود میبخشد. بهطور معمول در محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی یافت میشود. در این محصولات احساس صافی ایجاد کرده و از خشک شدن آنها جلوگیری مینماید.
مراجع
https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/details/34665
https://cosmileeurope.eu/inci/detail/7451/isomalt/
https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/isomalt