آسپارتیک اسید یا ASPARTIC ACID یک اسید آمینه غیر ضروری است یعنی بدن قادر است آن را در هنگام نیاز سنتز کند. تولید این اسید آمینه از برخی منابع گیاهی و حیوانی نیز قابل تامین است ولی از نظر صنعتی، توسط آمیناسیون کاتالیز شده میتوان اسید آسپارتیک را تولید کرد. اسیدهای آمینه از جمله آسپارتیک اسید، بلوکهای سازنده پروتئینها هستند که به هر سلولی در بدن کمک میکند تا کار کند. همچنین در تولید و ترشح هورمونها، انتقال سیگنالها در مغز و عملکرد نرمال سیستم عصبی نقش دارد.
آسپارتیک اسید به عنوان یک عامل بافر در لوازم آرایشی و بهداشتی ایفای نقش میکند. یعنی به ایجاد و حفظ PH محصول در برابر تغییرات PH ناشی از کم و زیاد شدن اسید یا باز و نوسانات غلظت محلول کمک میکند. سطوح استفاده از این ماده به تنهایی در لوازم آرایشی بین 1 تا 6.5 درصد است. زمانی که این اسید بخشی از ترکیبی با سایر اسیدهای آمینه و مواد حالت دهنده پوست باشد، مقادیر کمتری استفاده میشود.
کاربرد ASPARTIC ACID در محصولات مراقبت از پوست چیست؟
کارکرد ماده ASPARTIC ACID طبق مقررات آرایشی و بهداشتی شامل مورد زیر است:
- اثر روی بدن:
- FRAGRANCE – ایجاد رایحه
- نقش در فرمولاسیون:
- SKIN CONDITIONING – حالت دهنده پوست
- HAIR CONDITIONING – حالت دهنده مو
- ANTISTATIC – آنتی اکسیدان
مزایای عملکرد آسپارتیک اسید در محصولات بهداشتی و مراقبت از پوست و مو عبارتند از:
- کلاژن سازی: در گروه محصولات مراقبت از پوست، کاربرد اسید آسپارتیک به عنوان آبرسان، کمک به تسکین و تقویت دفاع محیطی پوست شناخته شده است. این اسید مانند دیگر اسیدهای آمینه، نقشی شبیه بلوک ساختمانی در تشکیل کلاژن و الاستین پوست دارد. تولید کلاژن جهت جوانسازی و محو چین و چروک صورت اهمیت دارد.
- ترمیم کننده: اسیدهای آمینه به بهبود آسیبهای قابل مشاهده پوست کمک کرده و پوست را تسکین می دهند.
- آنتی اکسیدان: از تخریب سلولهای پوستی توسط رادیکالهای آزاد و بروز علائم پیری پوست جلوگیری میکند.
- حالت دهنده: وجود این ماده در فراورده های مراقبت از پوست و مو باعث میشود رطوبتی را که پوست و مو پس از شستشو از دست میدهند، دوباره به آنها برگرداند.
مراجع:
https://ec.europa.eu
https://medlineplus.gov
https://www.nivea.co.uk