ایزوپارافین یا isoparaffin نوعی روغن معدنی منشعب از هیدروکربنهای اشباع شده است که از نفت به دست می آید. ایزوپارافین ها اغلب در فرآیندهای پالایشگاهی تولید می شوند در حالیکه بیشتر ترکیبات پارافینی در روغن های خام طبیعی وجود دارند.
ایزوپارافین یک ماده غیر واکنشی و بسیار هم افزایی است، به این معنی که با بسیاری از مواد تشکیل دهنده می تواند به خوبی ترکیب شود. هیچ ماده ای وجود ندارد که با ایزوپارافین تداخل ضعیفی داشته باشد.
پارافین های معمولی برای سوخت موتور ضعیف هستند ولی ایزوپارافین ها احتراق موتور خوبی دارند. این عنصر رایج نقش مهمی در فرمولاسیون بسیاری از محصولات داشته و می تواند تاثیرات خوبی برای پوست شما داشته باشد.
ایزوپارافین در حال حاضر در محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی، در مرطوب کننده ها، کرمهای ضد آفتاب، محصولات لب، فونداسیون، پاک کننده ها، دئودورانت ها و پاک کننده های آرایش یعنی تقریبا در همه جا به کار می رود.
کاربرد isoparaffin در تولید محصولات ارایشی چیست؟
کارکرد ماده isoparaffin طبق مقررات آرایشی و بهداشتی شامل موارد زیر است:
- حلاّل
- کنترل ویسکوزیته
نقش ایزوپارافین در عملیات تولید فراورده های آرایشی به صورت زیر است:
- ماده نرم کننده: ایزوپارافین مانند سایر نرم کننده ها ترکهای موجود روی پوست را می پوشاند. یعنی یک سد قوی پوستی برای جلوگیری از ورود محرکهای احتمالی به پوست و خروج رطوبت طبیعی ایجاد می کند.
- نگهداری رطوبت: از مزایای اصلی ایزوپارافین آن است که در بالای سطح شاخی پوست یک لایه نیمه انسدادی در روی پوست تشکیل می دهد. اینکار رطوبت را نگهداشته و پوست را نرمتر و صافتر می کند. افرادی که پوست خشک و پوسته پوسته دارند روزانه چند بار می توانند از آن استفاده کنند.
- احساس سبکی: در ایزوپارافین احساس خفه کردن که در سایر مواد، حالت انسدادی سنگینی ایجاد میکند، وجود ندارد. به همین دلیل اغلب به لوسیون ها و کرمهای غنی و سنگین اضافه می شود تا از احساس چربی یا چسبندگی آنها جلوگیری کند.
- تقویت کننده بافت: می تواند به ایجاد فرمولهای ضخیم و کرمی کمک کند که روی پوست احساس چربی نکنید. چون فقط از اتم های هیدروژن و کربن تشکیل شده است، خیلی واکنش پذیر نیست و با اکثر مواد دیگر به خوبی کار می کند.
مراجع:
https://ec.europa.eu
https://www.britannica.com
https://www.byrdie.com