GLYCERIN از قدیم الایام به عنوان مادهای برای شادابی و جوانی پوست و مو استفاده میشد. این فراورده از چربیهای طبیعی حیوانی و گیاهی به دست میآید با توجه به اینکه در بافت پوست مقادیری از گلیسیرین وجود دارد در نتیجه در بیشتر محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده میشود و باعث ایجاد حساسیت یا تحریک پوستی نمیشود.
فهرست مطالب
Toggleمشخصات GLYCERIN
GLYCERIN مایع شفاف و بدون بویی است که در طیف گستردهای از محصولات آرایشی و بهداشتی مانند صابونها، کرمهای مرطوبکننده، لوسیون بدن، رژلبها و … استفاده میشود. گلیسیرین در سه مدل گیاهی، حیوانی و سنتزی تولید میشود. خواص همه گلیسرین ها ثابت است و زمانی که در معرض هوا قرار میگیرند رطوبت را به خود جذب میکنند. قدرت جذب رطوبت این ماده به قدری بالاست که در صنایع آرایشی و بهداشتی به شکل گسترده استفاده میشود.
GLYCERIN قابلیت انحلالپذیری در آب و اتانول را دارد اما در حلالهای آلی از قبیل کلروفرم، بنزن، اتر و … حل نمیشود. نوع خوراکی گلیسیرین برای تهیه آبنبات استفاده میشود. این ماده ملین هیپراسموتیک و نرمکننده است که به عنوان پیشگیری از یبوست استفاده میشود.
کاربرد گلیسرین
- محصولات مراقبت شخصی: GLYCERIN به دلیل خاصیت نرمکنندگی و روان کنندگی در تولید محصولات مراقبت شخصی استفاده میشود و به حفظ لطافت و رطوبت پوست کمک میکند.
- محافظتی پوست: در محصولات محافظتی پوست از چینوچروک، محصولات درمانی جوش و جای جوش، محصولات جلوگیری کننده از زبری و خشکی پوست، محصولات مراقبتی مو و … از گلیسیرین استفاده میشود.
- داروسازی: GLYCERIN در تولید خمیردندان استفاده میشود. وجود گلیسیرین در فرمولاسیون خمیردندان باعث جلوگیری از خشک شدن و سخت شدن خمیردندان داخل تیوپ میشود. گلیسیرین در صنعت داروسازی هم به منظور رطوبت دادن به قرصها، افزایش ویسکوزیته داروهای مایع و حل کردن داروها استفاده میشود. گلیسیرین در داروهای درمان عفونت گوش و داروهای ضدعفونیکننده و آنتیبیوتیکها، شربت سرفه و … استفاده میشود.
- صنایع غذایی: در صنایع غذایی به عنوان جذب کننده رطوبت، حلال و شیرین کننده استفاده میشود. این ماده در نان، میوههای خشک شده، گوشت، پنیر، شکلات و … استفاده میشود.
- سایر صنایع: از دیگر کاربردهای GLYCERIN میتوان به موارد مهمی از قبیل ضد یخ رادیاتور ماشین، صنایع سلولزی، صنایع نساجی و … اشاره کرد. مصرف این ماده باید در حد تعادل باشد در غیر این صورت باعث خشکی و دهیدراته شدن پوست و ایجاد حساسیت میشود.