برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

بیوتین

بیوتین یا ویتامین ب7، یکی از جدید ترین ویتامین های شناخته شده از خانواده ویتامین های محلول در آب است. علاوه بر دریافت بیوتین از منابع غذایی، مقداری از این ویتامین در بدن نیز تولید می شود. باکتری های هم زیست موجود در روده بزرگ انسان می توانند ویتامین ب7 تولید کنند. این ویتامین تولید شده در همان روده بزرگ جذب می شود و سپس برای انجام اعمال مختص خود وارد گردش خون می گردد. بیوتین تولید شده توسط باکتری های روده ای سهم قابل توجهی از نیاز انسان به این ماده مغذی را تامین می کنند. کمبود بیوتین به دلیل وجود باکتری‌های تولید کننده این ویتامین در بدن، رواج چندانی ندارد. کمبود بیوتین ممکن است در خانم های باردار، نوزادان نارس، بیمارانی که مدت طولانی در بیمارستان بستری بودند، مبتلایان به سوء تغذیه یا افرادی که روزانه تخم مرغ خام یا نیم پز مصرف می کنند به چشم بخورد.
بیوتین

بیوتین یا ویتامین ب7، یکی از جدید ترین ویتامین های شناسایی شده از خانواده ویتامین های محلول در آب است. ویتامین ب7 در بسیاری از منابع غذایی طبیعی وجود دارد. این ویتامین در ساختار مواد غذایی در ترکیب با پروتئین است. درواقع فرم آزاد از این ویتامین در منابع غذایی وجود ندارد و فرم آزاد آن تنها در بدن انسان یافت می شود. بعد از فرآیند هضم غذا، ترکیب بیوتین و پروتئین های غذایی شکسته می شود و تبدیل به ماده ای به نام “بیوسیتین” می شود. بیوسیتین در روده باریک انسان، توسط آنزیم بیوتیناز هیدرولیز می شود و بیوتین یا ویتامین ب7 فعال، تولید می گردد.

منابع غذایی ویتامین ب7

شیر تازه، زرده تخم مرغ و گوشت احشاء گوسفند به ویژه جگر و برخی از سبزیجات مانند گیاهان خانواده کلم و قارچ ها غنی ترین منابع غذایی بیوتین هستند. ویتامین ب7 موجود در جگر، بالاترین جذب را از میان منابع غذایی دیگر دارد. جذب بیوتین از تخم مرغ تنها پس از تکمیل فرآیند پخت آن امکان پذیر است. تخم مرغ خام یا نیم پز دارای ترکیبی به نام “آویدین” است. این ترکیب با اتصال به ویتامین ب7 آن را تخریب می نماید و مانع از دسترسی به آن می شود.

علاوه بر دریافت بیوتین از منابع غذایی، مقداری از این ویتامین در بدن نیز تولید می شود. باکتری های هم زیست موجود در روده بزرگ انسان می توانند ویتامین ب7 تولید کنند. این ویتامین در همان روده بزرگ جذب می شود و سپس برای انجام اعمال مختص خود وارد گردش خون می گردد. بیوتین که توسط باکتری های روده ای تولید می شود، سهم قابل توجهی از نیاز انسان به این ماده مغذی را تامین می کنند.

عملکرد بیوتین در بدن

همان طور که گفتیم به دلیل اینکه این ویتامین اخیرا شناسایی شده است، مکانیسم و نحوه اثر آن در بافت های هدف هنوز ناشناخته است. به طور کلی بیوتین در عملکرد های زیر نقش موثری دارد:

  • تنظیم و پیشبرد متابولیسم درشت مغذی ها شامل کربوهیدرات، پروتئین و اسید‌های چرب و نقش در تولید انرژی
  • جلوگیری از دیابت و سایر بیماری های متابولیکی با تحریک عملکرد هورمون انسولین
  • مراقبت از سلامت پوست، حفظ رطوبت و شادابی آن و پیشگیری از بروز چین و چروک های غیرطبیعی
  • بهبود استحکام، درخشندگی و سلامت ناخن ها و جلوگیری از شکنندگی آن ها
  • تقویت سلامت و کیفیت تار موها، ترمیم موهای آسیب دیده و جلوگیری از ریزش مو

کمبود ویتامین ب7

کمبود بیوتین به دلیل وجود باکتری‌های تولید کننده این ویتامین در بدن، رواج چندانی ندارد. ممکن است کمبود این ویتامین در خانم های باردار، نوزادان نارس، بیمارانی که مدت طولانی در بیمارستان بستری بودند، مبتلایان به سوء تغذیه یا افرادی که روزانه تخم مرغ خام یا نیم پز مصرف می کنند به چشم بخورد.

علائم کمبود بیوتین شامل:

  • اختلال در متابولیسم درشت مغذی ها
  • اختلالات پوستی از قبیل راش، قرمزی و درماتیت سبوره‌ای
  • ریزش مو و آلوپسی (ریزش مو سکه ای)
  • شکنندگی ناخن ها
  • اختلالات عصبی مانند فلج و آتاکسی

برخی از مطالعات نشان داده اند که کمبود بیوتین می تواند زمینه ساز بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس باشد. چرا که مصرف دوز های بالای ویتامین ب7 در این بیماران، روند تخریب عصبی و پیشروی بیماری را آهسته تر می کند. البته برای اثبات این موضوع لازم است مطالعات بیشتری انجام شود.

دریافت مقادیر کافی بیوتین

میزان نیاز روزانه به ویتامین ب7، در دختران و پسران کودک و نوجوان 20-25 میکروگرم در روز می باشد. بعد از سنین 18-19 سالگی میزان نیاز به این ویتامین در مردان و زنان تا پایان عمر حدود 30 میکروگرم در روز باقی می ماند. در دوران بارداری و شیردهی میزان نیاز به بیوتین افزایش می یابد. دریافت روزانه 35 میکروگرم بیوتین در این دوران برای جلوگیری از کمبود بیوتین در مادر و نوزاد ضروری به نظر می رسد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

بهترین کرم ضد جوش برای نوجوانان: انتخابی مطمئن برای پوستی شفاف

بهترین کرم ضد جوش برای نوجوانان: انتخابی مطمئن برای پوستی شفاف

دوران نوجوانی پر از تغییرات است، از رشد و تحول شخصیت گرفته تا تغییرات فیزیکی که گاهی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. یکی از رایج‌ترین این چالش‌ها، ظهور جوش و آکنه روی پوست است که نه‌تنها ظاهر، بلکه اعتمادبه‌نفس نوجوانان را هم تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. امروزه محصولات متنوعی برای مقابله با جوش‌های دوران نوجوانی طراحی شده‌اند که نه‌تنها مؤثر هستند، بلکه با نیازهای پوست حساس و در حال تغییر شما نیز سازگارند. در ادامه این مقاله، بهترین کرم ضد جوش برای نوجوانان را معرفی می‌کنیم که با ترکیبات موثر خود می‌تواند شما را در مسیر داشتن پوستی سالم و شاداب همراهی کند. 

ادامه مطلب
بهترین ضد جوش‌ اورژانسی، راه‌حل‌ی سریع برای جوش‌های ناگهانی

بهترین ضد جوش‌ اورژانسی، راه‌حل‌ی سریع برای جوش‌های ناگهانی

آیا تابه‌حال پیش‌آمده که درست قبل از یک رویداد مهم، جوش ناخوانده‌ای روی پوستتان ظاهر شود و برنامه‌هایتان را به هم بریزد؟ این کابوس برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است، اما نگران نباشید، دنیای زیبایی و مراقبت از پوست پر از محصولات شگفت‌انگیزی است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن، از شر این مهمان ناخوانده خلاص می‌شوید. در این مطلب، بهترین ضد جوش‌ اورژانسی را به شما معرفی می‌کنیم، محصولاتی که نه‌تنها سریع عمل می‌کنند، بلکه پوستتان را درخشنده‌تر و سالم‌تر از همیشه نشان می‌دهند. با ما همراه باشید.

ادامه مطلب
بهترین ژل ضد جوش پوست موجود در بازار کدام است؟

بهترین ژل ضد جوش پوست موجود در بازار کدام است؟

در این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین ژل ضد جوش بپردازیم. پیش از آن خوب است بدانید که ژل ضد جوش از جمله محصولات مراقبت از پوست است که برای مقابله با مشکلات ناشی از انواع جوش و آکنه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول با کنترل عوامل اصلی ایجاد جوش، از جمله چربی اضافی روی پوست و کنترل رشد باکتری‌ها باعث کاهش تعداد جوش‌ها و جلوگیری از بروز مجدد آن‌ها می‌شود. همچنین می‌تواند منافذ پوست را پاکسازی کرده و به بهبود وضعیت پوست کمک کند. البته در نظر داشته باشید که هنگام استفاده از این محصول شناخت ویژگی‌ها و ترکیبات آن و انتخاب ژل ضد جوش‌ مناسب و سازگار با نوع پوست از اهمیت بالایی برخوردار است.

ادامه مطلب
بهترین صابون ضد جوش برای پوست کدام است؟

بهترین صابون ضد جوش برای پوست کدام است؟

آیا می‌دانید که صابون ضد جوش چیست و چه کاربردی دارد؟ از آنجایی که صاف بودن پوست صورت و بدن برای انسان‌ها موضوعی پر اهمیت محسوب می‌شود، استفاده از صابون‌های ضد جوش می‌تواند به شما در از بین بردن جوش و بهبود وضعیت پوستی‌تان کمک کند. همانطور که می‌دانید نوع پوست و ویژگی‌های بدنی هر فرد متفاوت است و اگر می‌خواهید صابون شما تاثیر زیادی داشته باشد، باید صابونی را انتخاب کنید که برای شرایط بدنی شما مناسب باشد. در ادامه به معرفی و بررسی انواع صابون‌های ضد جوش خواهیم پرداخت.

ادامه مطلب
سبد خرید