برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

بیوتین

بیوتین یا ویتامین ب7، یکی از جدید ترین ویتامین های شناخته شده از خانواده ویتامین های محلول در آب است. علاوه بر دریافت بیوتین از منابع غذایی، مقداری از این ویتامین در بدن نیز تولید می شود. باکتری های هم زیست موجود در روده بزرگ انسان می توانند ویتامین ب7 تولید کنند. این ویتامین تولید شده در همان روده بزرگ جذب می شود و سپس برای انجام اعمال مختص خود وارد گردش خون می گردد. بیوتین تولید شده توسط باکتری های روده ای سهم قابل توجهی از نیاز انسان به این ماده مغذی را تامین می کنند. کمبود بیوتین به دلیل وجود باکتری‌های تولید کننده این ویتامین در بدن، رواج چندانی ندارد. کمبود بیوتین ممکن است در خانم های باردار، نوزادان نارس، بیمارانی که مدت طولانی در بیمارستان بستری بودند، مبتلایان به سوء تغذیه یا افرادی که روزانه تخم مرغ خام یا نیم پز مصرف می کنند به چشم بخورد.
بیوتین

بیوتین یا ویتامین ب7، یکی از جدید ترین ویتامین های شناسایی شده از خانواده ویتامین های محلول در آب است. ویتامین ب7 در بسیاری از منابع غذایی طبیعی وجود دارد. این ویتامین در ساختار مواد غذایی در ترکیب با پروتئین است. درواقع فرم آزاد از این ویتامین در منابع غذایی وجود ندارد و فرم آزاد آن تنها در بدن انسان یافت می شود. بعد از فرآیند هضم غذا، ترکیب بیوتین و پروتئین های غذایی شکسته می شود و تبدیل به ماده ای به نام “بیوسیتین” می شود. بیوسیتین در روده باریک انسان، توسط آنزیم بیوتیناز هیدرولیز می شود و بیوتین یا ویتامین ب7 فعال، تولید می گردد.

منابع غذایی ویتامین ب7

شیر تازه، زرده تخم مرغ و گوشت احشاء گوسفند به ویژه جگر و برخی از سبزیجات مانند گیاهان خانواده کلم و قارچ ها غنی ترین منابع غذایی بیوتین هستند. ویتامین ب7 موجود در جگر، بالاترین جذب را از میان منابع غذایی دیگر دارد. جذب بیوتین از تخم مرغ تنها پس از تکمیل فرآیند پخت آن امکان پذیر است. تخم مرغ خام یا نیم پز دارای ترکیبی به نام “آویدین” است. این ترکیب با اتصال به ویتامین ب7 آن را تخریب می نماید و مانع از دسترسی به آن می شود.

علاوه بر دریافت بیوتین از منابع غذایی، مقداری از این ویتامین در بدن نیز تولید می شود. باکتری های هم زیست موجود در روده بزرگ انسان می توانند ویتامین ب7 تولید کنند. این ویتامین در همان روده بزرگ جذب می شود و سپس برای انجام اعمال مختص خود وارد گردش خون می گردد. بیوتین که توسط باکتری های روده ای تولید می شود، سهم قابل توجهی از نیاز انسان به این ماده مغذی را تامین می کنند.

عملکرد بیوتین در بدن

همان طور که گفتیم به دلیل اینکه این ویتامین اخیرا شناسایی شده است، مکانیسم و نحوه اثر آن در بافت های هدف هنوز ناشناخته است. به طور کلی بیوتین در عملکرد های زیر نقش موثری دارد:

  • تنظیم و پیشبرد متابولیسم درشت مغذی ها شامل کربوهیدرات، پروتئین و اسید‌های چرب و نقش در تولید انرژی
  • جلوگیری از دیابت و سایر بیماری های متابولیکی با تحریک عملکرد هورمون انسولین
  • مراقبت از سلامت پوست، حفظ رطوبت و شادابی آن و پیشگیری از بروز چین و چروک های غیرطبیعی
  • بهبود استحکام، درخشندگی و سلامت ناخن ها و جلوگیری از شکنندگی آن ها
  • تقویت سلامت و کیفیت تار موها، ترمیم موهای آسیب دیده و جلوگیری از ریزش مو

کمبود ویتامین ب7

کمبود بیوتین به دلیل وجود باکتری‌های تولید کننده این ویتامین در بدن، رواج چندانی ندارد. ممکن است کمبود این ویتامین در خانم های باردار، نوزادان نارس، بیمارانی که مدت طولانی در بیمارستان بستری بودند، مبتلایان به سوء تغذیه یا افرادی که روزانه تخم مرغ خام یا نیم پز مصرف می کنند به چشم بخورد.

علائم کمبود بیوتین شامل:

  • اختلال در متابولیسم درشت مغذی ها
  • اختلالات پوستی از قبیل راش، قرمزی و درماتیت سبوره‌ای
  • ریزش مو و آلوپسی (ریزش مو سکه ای)
  • شکنندگی ناخن ها
  • اختلالات عصبی مانند فلج و آتاکسی

برخی از مطالعات نشان داده اند که کمبود بیوتین می تواند زمینه ساز بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس باشد. چرا که مصرف دوز های بالای ویتامین ب7 در این بیماران، روند تخریب عصبی و پیشروی بیماری را آهسته تر می کند. البته برای اثبات این موضوع لازم است مطالعات بیشتری انجام شود.

دریافت مقادیر کافی بیوتین

میزان نیاز روزانه به ویتامین ب7، در دختران و پسران کودک و نوجوان 20-25 میکروگرم در روز می باشد. بعد از سنین 18-19 سالگی میزان نیاز به این ویتامین در مردان و زنان تا پایان عمر حدود 30 میکروگرم در روز باقی می ماند. در دوران بارداری و شیردهی میزان نیاز به بیوتین افزایش می یابد. دریافت روزانه 35 میکروگرم بیوتین در این دوران برای جلوگیری از کمبود بیوتین در مادر و نوزاد ضروری به نظر می رسد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای یا ساوپالمتو یک درخت نخل کوتاه، بومی مناطق جنوب شرقی آمریکای شمالی است. نخل اره ای برای درمان بزرگی پروستات، بهبود عملکرد دستگاه ادراری و افزایش رشد مو استفاده می‌شود. برخی نیز از مکمل این گیاه برای تقویت میل جنسی، افزایش باروری و کاهش التهاب استفاده می‌کنند و نتایج آخرین تحقیقات اثرات ضد سرطانی آن را تایید کرده‌اند.

ادامه مطلب
انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب برای دندان اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا می کند. انتخاب صحیح مسواک می تواند از بروز بیماری های لثه و پوسیدگی دندان پیشگیری کرده و در نتیجه به تقویت سلامت کلی بدن کمک شایانی نماید. انتخاب مسواک با اندازه، شکل و سفتی مناسب برای هر فرد، می تواند به تمیز کردن کامل و موثر دندان ها و لثه ها کمک کند. مسواک های با موهای نرم، به لثه ها آسیب نمی رسانند و در عین حال قادر به حذف پلاک و جرم دندانی هستند.

ادامه مطلب
درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

انواع رو‌ش‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندان وجود دارد. حساسیت دندان، یک مشکل شایع است که با استفاده از مسواک مناسب، خمیر دندان ضدحساسیت و روش‌های دندان پزشکی قابل کنترل است. در کنار این روش‌ها درمان‌های خانگی مانند استفاده از سیر، زردچوبه، محلول آب و نمک و… وجود دارد که با از بین بردن باکتری‌های دهان و همچنین کاهش التهاب لثه به رفع حساسیت دندانی کمک می‌کنند.

ادامه مطلب
خمیر دندان ضدحساسیت

خمیر دندان ضدحساسیت

خمیردندان‌های ضدحساسیت دارای ترکیباتی هستند که می‌توانند در کاهش حساسیت دندان‌ها نقش مهمی ایفا کنند. این محصولات حاوی مواد مسدودکننده‌ای هستند که قادرند مجاری میکروسکوپی موجود در دندان، که به بافت‌های حساس آن متصل می‌شوند، را مسدود کنند. این فرایند از انتقال محرک‌های دردناک مانند سرما، گرما یا اسیدهای موجود در غذاها و نوشیدنی‌ها به عصب دندان جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، احساس درد و حساسیت دندان کاهش می‌یابد. با این وجود، باید توجه داشت که خمیردندان‌های ضدحساسیت تنها برای درمان حساسیت‌های خفیف تا متوسط دندان مناسب هستند و نمی‌توانند جایگزین درمان‌های پزشکی و تخصصی برای حساسیت‌های شدیدتر باشند. در مواردی که حساسیت دندان شدید است، ممکن است نیاز به درمان‌های پیشرفته‌تری مانند پر کردن، ترمیم یا روکش دندان باشد.

ادامه مطلب
سبد خرید