کارنیتین یا CARNITINE از یک اسید آمینه مشتق میشود و یک اصطلاح عمومی برای چندین ترکیب از جمله ال-کارنیتین، استیل-ال-کارنیتین و پروپیونیل-ال-کارنیتین است.
کارنیتین، به طور طبیعی در فراورده های حیوانی به ویژه گوشت قرمز یافت میشود. ماکیان، ماهی و لبنیات نیز مقداری از کارنیتین را تامین کرده و خانواده گیاهان و میوه ها مقادیر ناچیزی را فراهم میکنند. به طور معمول در بسیاری از غذاها به خصوص غذاهای با منشاء حیوانی وجود دارد و به عنوان یک مکمل غذایی در دسترس است.
کارنیتین متعلق به نوعی هیدروکسی اسید است که توانایی لایه برداری دارد. همچنین توانایی عالی برای تسریع متابولیسم سلولهای اپیدرمی، تسریع ریزش سلول های مرده پوست و افزایش بازسازی پوست را دارد. این ماده در بهبود پوست خشک، پوسته پوسته یا تحریک شده موثر است.
کاربرد CARNITINE در تولید محصولات آرایشی چیست؟
عملکرد ماده CARNITINE طبق مقررات آرایشی و بهداشتی شامل موارد زیر است:
- اثر روی بدن:
- SKIN CONDITIONING – بهبود دهنده حالت پوست (کاندیشنر).
- HAIR CONDITIONING- بهبود دهنده حالت مو (کاندیشنر).
- ANTISTATIC- ضد الکتریسیته مو.
- CLEANSING- پاک کننده بدن.
- نقش در فرمولاسیون:
- SURFACTANT – FOAM BOOSTING – عامل سطح فعال (شوینده) – پاک کننده بدن.
- SURFACTANT – CLEANSING – عامل سطح فعال (شوینده) – تقویت کننده کف.
- VISCOSITY CONTROLLING – عامل كنترل قوام محصول.
ویژگیهای CARNITINE جهت کاربرد در محصولات بهداشتی و آرایشی عبارتند از:
- درمان پوست: لوسیونهای حاوی کارنیتین برای ماساژ دادن روی پوست به خصوص در ناحیه بالای ساق پا و باسن مناسب است. این ماده سبب حذف سطوح چربی، شکستن ذخیره تری گلیسیرید و حذف اسیدهای چرب آزاد است.
- بهبود دهنده حالت پوست: حتی دوز کم کارنیتین در کرمهای پوست میتواند پوست را مرطوب، صاف و آبرسانی کرده و به طرز دلپذیری نرم میکند. همچنین یک تقویت کننده حسی طبیعی است که احساس لطافت و ابریشمی به پوست میدهد.
- امولسیفایر: به دلیل خاصیت کنترل قوام محصول میتوان از آن برای فرمولاسیونهای بدون آب استفاده کرد.
مراجع: