فهرست مطالب
Toggleفهرست مطالب
خواص و گیاه شناسی خیار
خیار با نام علمی Cucumis sativus و نام انگلیسی Cucumber از خانواده Cucurbitaceae و بومی مناطق آسیای جنوبی است.
خواص خیار
اگرچه معمولا تصور می شود خیار یک سبزی است، اما در واقع یک میوه است. خیار سرشار از مواد مغذی مفید و همچنین ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان های خاصی است که ممکن است به درمان و حتی پیشگیری از برخی بیماری ها کمک کند. همچنین، خیار کالری کمی دارد و حاوی مقدار مناسبی آب و فیبر محلول است که آن را برای افزایش هیدراتاسیون و کمک به کاهش وزن ایده آل می کند.
سرشار از مواد مغذی است
خیار کالری کمی دارد اما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. علاوه بر این، خیار محتوای آب بالایی است. در واقع، خیار از حدود 96 درصد آب تشکیل شده است. برای به حداکثر رساندن محتوای مواد مغذی خیار، باید با پوست مصرف شود. پوست کندن آن ها باعث کاهش مقدار فیبر و همچنین برخی ویتامین ها و مواد معدنی می شود.
حاوی آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که فرایند اکسیداسیون را مسدود می کنند که یک واکنش شیمیایی است که اتم های بسیار واکنش پذیر را با الکترون های جفت نشده به نام رادیکال های آزاد تشکیل می دهد. تجمع این رادیکالهای آزاد مضر میتواند منجر به چندین نوع بیماری مزمن شود.
در واقع، استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد با سرطان و بیماری های قلبی، ریوی و خودایمنی مرتبط است. میوه ها و سبزیجات، از جمله خیار، به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان های مفید هستند که ممکن است خطر ابتلا به این شرایط را کاهش دهد.
باعث افزایش هیدراتاسیون می شود
آب برای عملکرد بدن بسیار مهم است و نقش های مهم متعددی را ایفا می کند و در فرآیندهایی مانند تنظیم دما و حمل و نقل مواد زائد و مواد مغذی نقش دارد. در واقع، هیدراتاسیون مناسب می تواند همه چیز را از عملکرد فیزیکی گرفته تا متابولیسم تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که اکثر مردم نیازهای مایعات خود را با نوشیدن آب یا مایعات دیگر تامین می کنید، برخی افراد ممکن است تا 40 درصد از کل آب مصرفی خود را از غذا دریافت کنند. به ویژه میوه ها و سبزیجات می توانند منبع خوبی از آب در رژیم غذایی باشند.
ممکن است به کاهش وزن کمک کند
خیار به طور بالقوه می تواند به چند روش مختلف به کاهش وزن کمک کند. خیار میوه ای بسیار کم کالری است. این بدان معناست که شما می توانید مقدار زیادی خیار بدون دریافت کالری اضافی که منجر به افزایش وزن می شود بخورید. علاوه بر این، محتوای بالای آب خیار نیز می تواند به کاهش وزن کمک کند.
ممکن است قند خون را کاهش دهد
چندین مطالعه نشان داده اند که خیار ممکن است به کاهش سطح قند خون و جلوگیری از برخی عوارض دیابت کمک کند.
خواص خیار برای روده
خوردن خیار ممکن است به حمایت از حرکات منظم روده کمک کند. کم آبی یکی از عوامل خطر اصلی برای یبوست است، زیرا می تواند تعادل آب بدن را تغییر دهد و دفع مدفوع را دشوار کند. خیار سرشار از آب است و باعث هیدراتاسیون می شود. هیدراته ماندن می تواند قوام مدفوع را بهبود بخشد، از یبوست جلوگیری کند. علاوه بر این، خیار حاوی فیبر است که به تنظیم حرکات روده کمک می کند. به طور خاص، پکتین، نوع فیبر محلول موجود در خیار، می تواند به افزایش دفعات حرکت روده کمک کند.
به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید
خیارها معمولا ترد و با طراوت هستند و به صورت تازه یا خیار شور در همه چیز از سالاد گرفته تا ساندویچ مصرف می شوند. خیار را اغلب بهعنوان یک میانوعده کمکالری بهصورت خام مصرف میکنند یا میتوان آن را با روغن زیتون، نمک یا سس سالاد همراه کرد تا طعم بهتری داشته باشد.
مراقبت از پوست
برخی تحقیقات نشان داده اند که مواد مغذی خیار ممکن است فوایدی برای سلامت پوست داشته باشد. استفاده از خیار برش داده شده به طور مستقیم روی پوست می تواند به خنک شدن و تسکین پوست و کاهش تورم و تحریک پوست کمک کند. خیار می تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد. قرار دادن آن ها روی چشم ها می تواند به کاهش پف صبحگاهی کمک کند.
خواص خیار برای کودکان
خیار مقدار بسیار زیادی آب دارد که به رفع تشنگی در کودکان کمک می کند. در مجموع کلیه خواصی که برای خیار بیان شد، بر کودکان نیز موثر می باشد.
خواص خیار برای مو
خیار حاوی سلفور، سدیم، سیلیکون، کلسیم و فسفر است که در رشد مو بسیار موثر است.
خواص خیار سبز برای کبد
خیار میوه ای است که به درمان بیماری کبد چرب کمک می کند اما باید توجه نمود که در مصرف آن زیاده روی صورت نگیرد.
بهترین زمان خوردن خیار
بهترین زمان خوردن خیار، قبل از غذاست چرا که به هضم غذا کمک می کند. خوردن خیار در صبح نیز سبب می شود بدن هیدراته شود و کمبود آب بدن را جبران می کند.
مضرات خیار
خوردن خیار برای اکثر افراد بی خطر است، اما نکاتی وجود دارد که باید در نظر گرفت.
مشکلات گوارشی
برای برخی از افراد هضم خیار مشکل است و لام به ذکر است که اکثر مردم این مشکل را ندارند.
لخته شدن خون
خیار دارای ویتامین K نسبتا بالایی است. خوردن بیش از حد خیار می تواند بر نحوه لخته شدن خون افراد تأثیر بگذارد. افرادی که از وارفارین (کومادین) یا داروهای رقیق کننده خون مشابه استفاده می کنند، نباید بدون مشورت با پزشک، مصرف خیار را به طور چشمگیری یا ناگهانی افزایش دهند.
آلرژی
برخی افراد واکنش آلرژیک به خیار را گزارش کرده اند. هر کسی که آلرژی شناخته شده ای دارد باید از هرگونه تماس با خیار خودداری کند. اگر فردی مشکلات تنفسی داشته باشد، نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند زندگی را تهدید کند.
منابع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/283006
https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-cucumber