دندان مصنوعی که جایگزین دندانهای از دست رفته میشود، معمولاً از آکریل یا ترکیبی از آکریل و فلز تهیه میشود. دندان مصنوعی میتواند جایگزین تعدادی از دندانهای از دست رفته (تا زمانی که تمام دندانها از دست بروند و دندان مصنوعی کامل جایگزین شود) شود و تا حدود زیادی نقصهای نداشتن دندان در دهان را رفع میکند. مانند دندانهای طبیعی، دندان مصنوعی نیز مستعد محل تجمع پلاکها و ذرات غذایی که بعدها مخرب دندان مصنوعی هم میشوند، باشد. خصوصاً زیر دندان مصنوعی محل بسیار مناسبی برای رشد میکروب است. به همین دلیل رعایت بهداشت روزانه دهان حتی با داشتن دندان مصنوعی، کاملاً لازم به نظر میرسد.
یکی از مزایای دندانهای مصنوعی متحرک این است که میتوان به راحتی آنها را خارج کرد و بعد از تمیز کردن سرجایشان گذاشت. بنابراین کسانی که از دندانهای مصنوعی متحرک استفاده میکنند باید توجه داشته باشند که علاوه بر بهداشت دهان و دندانهای طبیعی، دندانهای مصنوعی نیز به محافظت و در امان ماندن از باکتریها نیازمند هستند.
فهرست مطالب
Toggleبرداشتن دندانهای مصنوعی در چه وقتی انجام میشود؟
برای اغلب بیماران، برداشتن دندان مصنوعی هنگام خواب باعث خواب بهترشان میشود. هم چنین هنگام حمام کردن میتوانند دندانهای مصنوعی را از دهان خارج کرده و آنها را داخل آب یا یک محلول تمیزکننده قرار بدهند. نکته حائز اهمیت آن است که که جنس دندان مصنوعی از مادهای است که در خارج دهان باید حتماً در محیط مرطوب (داخل آب ترجیحا) باشد در غیر این صورت دندان مصنوعی تغییر شکل خواهد داد. در کل به دلیل فشار مداومی که دندانهای مصنوعی بر لثه ها وارد میآورند خوب است هر چند ساعت یک بار دندانها را از دهان بیرون آورد و در محلول نگه دارندهاش گذاشت تا لثهها استراحت کنند.
محافظت از دندان مصنوعی برای چیست؟
به دلیل این که پروتزها را مشابه دندانهای واقعی و طبیعی ما میسازند میتوان گفت مواد مخرب این دندانها هم تا حدود زیادی مشترک میشود. به علاوه آن که اگر چه با داشتن دندان مصنوعی دیگر دندانی از خود فرد در دهانش نیست اما میکروبها میتوانند به لثه و اعصاب لثهای او آسیب بزنند و عفونتهای مختلفی در دهان ایجاد نمایند. پس حفاظت از دندانهای مصنوعی هم برای فرد ضروری است.
اما راههای حفاظت از دندان مصنوعی کداماند؟
همانطور که گفتیم دندانهای مصنوعی دقیقا اندازه دندانهای طبیعی نیاز به مراقبت و محافظت دارند. یکی از معمولترین روشهای نگهداری از دندانها مسواک زدن است. دندانهای مصنوعی را هم باید مسواک زد. مسواکهای دندانهای مصنوعی بسیار متفاوتاند از مسواکهای عادی. مسواکهای پروتز بسیار خشنتر و زبرتر از مسواکهای معمولی هستند چرا که دندانهای مصنوعی دیگر حسی را به لثه منتقل نمیکنند. برای مسواک زدن دندان مصنوعی باید آن را خارج کرد و در دست نگه داشت و به طور محکمی آن را تمیز کنید و مسواک را به بالا و پایین بکشید.
راه دیگر محافظت استفاده از قرصهای مخصوصی است که به قرصهای شست و شوی دندان مصنوعی معروف هستند. این قرصها در تمیز کردن دندانهای مصنوعی بسیار موثر و کارامد عمل میکنند.
قرص شست و شوی دندان مصنوعی چیست؟
یکی از دغدغههای سالمندان و کلیه افرادی که از دندان مصنوعی استفاده میکنند، تمیز کردن دندانها مصنوعی بوده است. قرصهای جرم گیر یا قرصهای شست و شوی دندان مصنوعی به راحتی میتوانند مشکل آنها را برطرف کند. این قرصهای شست و شو اصولا قرصهای درشتی (دقیقا در سایز قرصهای جوشان یا ویتامین سی) هستند و در بستههای مختلفی شامل 20 عددی تا 40 عددی هستند. این قرصها نه تنها باعث تمیز شدن دندانهای مصنوعی میشوند و آنها را جرم گیری میکنند، بلکه میکروبها و میکروارگانیسمهای مضر دندانی و دهانی را نابود میکنند.
انواع قرصهای شست و شوی دندان مصنوعی
همانطور که گفتیم تعداد قرصها در بستههای قرص شست و ششو متنوع است و معمولا آن طور که در بازار دیده میشود از 20 عدد قرص پیدا میشود تا 40 عددی. ولی معروف ترین مدلها در بستههای 30 عددی تولید میشوند. قرصهای شست و شوی بو دار هم یافت میشود و ترجیحا آنها را تهیه نمایید. بوی خوبی که این قرصهای شست و شو به دهان و دندانها میدهند بسیار مطبوع است و اجازه نمیدهد هنگام صحبت کردن در کنار عزیزان تان احساس خجالت و شرمندگی ناشی از بوی بد دهان تان داشته باشید. اسانس بوهای این قرصهای شست و شو شامل بوهای تند مثل نعنا و اکالیپتوس و… بوهای شیرین و گرم مثل توت فرنگی و لیمو و… میشود.
روش استفاده از قرصهای شست و شوی دندانهای مصنوعی چگونه است؟
برای استفاده از قرصهای شست و شوی دندان مصنوعی باید یک عدد قرص را داخل یک لیوان 150میلی لیتری با آب ولرم انداخت و صبر کنیم تا قرص خوب حل شود. سپس دندان مصنوعی را داخل آن بگذارید و حدودا 15دقیقه الی 30دقیقه دندان را با آب تمیز شست و شو دهید. این کار را میتوانید هفته ای سه بار و یا حتی هر روز انجام دهید تا دندانهای تان همیشه تمیز وخوشبو باشند.
خاصیت دیگر این قرصها سفید کنندگی دندانهای مصنوعی است. بدون تجزیه بافت دندانهای مصنوعی این قرصها دندان را سفید میکنند و به ظاهر صورت جلوه زیبایی میدهند.
دندان مصنوعی و قرصهای شستشوی آنها، یکی از روشهای به روز برای افرادی است که از درد دندان و یا نداشتن تعداد و یا همه دندانهای خود رنج میبرند. این روش سبب شده تا مشکلات مختلف دهان و دندان و همچنین به دنبال آن بیماریهای گوارشی بر طرف شده و بسیاری را از این معزل نجات دهد.
سخن پایانی
در داروخانه آنلاین نسخه اول با ارائه انواع شویندههای دندان مصنوعی و ویژگیها و اطلاعات مورد نیاز، شما را در رسیدن به بهداشت دهان و دندان با کیفیت بالا و انتخاب آگاهانه سلامتی راهنمایی می کنیم.