برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

ویتامین سی

ویتامین سی به عنوان یک ترکیب احیاء کننده در بسیاری از واکنش های بدن مشارکت دارد. آسکوربات قادر است با تغییر شکل آهن موجود در منابع غذایی گیاهی، مقدار جذب آهن را به طور قابل توجهی افزایش دهد. آسکوربیک اسید در روند متابولیسم اسید های آمینه و ساخت پروتئین ها نیز دخالت دارد. پروتئین های موثر در سلامت پوست و مو به ویژه کلاژن و الاستین برای ساخت به آسکوربیک اسید وابسته هستند. در روند ساخت ال کارنتین نیز که یک ترکیب پپتیدی موثر در متابولیسم انرژی و سلول های چربی در بدن است، آسکوربیک اسید نقش کلیدی دارد. ویتامین سی نیز همانند سایر ریزمغذی ها در بدن انسان تولید نمی شود. محرومیت از منابع آسکوربات به مدت 40-80 روز می تواند منجر به بروز علائم شدید کمبود ویتامین سی در بدن شود. در بزرگسالان به طور معمول ذخیره قابل توجهی از آسکوربات وجود ندارد.
ویتامین سی

ویتامین سی

ویتامین سی یا آسکوربیک اسید یکی از شناخته شده ترین ویتامین های محلول در آب است. این ویتامین در بسیاری از اعمال بدن مشارکت دارد. آسکوربات درواقع یک ترکیب واسطه برای انجام بسیاری از عملکرد های آنزیمی در بدن است. به طوری که کمبود یا فقدان آسکوربیک اسید باعث توقف واکنش های کلیدی در بدن می شود. این واکنش ها کنترل کننده اعمال اندام ها و دستگاه های مختلفی در بدن انسان می باشند.

ویتامین سی نیز همانند سایر ریزمغذی ها در بدن انسان تولید نمی شود. محرومیت از منابع آسکوربات به مدت 40-80 روز می تواند منجر به بروز علائم شدید کمبود ویتامین سی در بدن شود. در بزرگسالان به طور معمول ذخیره قابل توجهی از آسکوربات وجود ندارد، اما در نوزادان و شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می شوند، تخلیه ذخایر ویتامین سی در اثر کمبود تا 6 ماه طول می کشد.

منابع غذایی حاوی ویتامین سی

آسکوربیک اسید با عنوان ویتامین مرکبات نیز شناخته می شود. عمده ترین منابع آن شامل پرتقال، لیمو، نارنگی، انبه، هندوانه و برخی از سبزیجات هستند. مصرف ویتامین سی به شکل قرص های جوشان یا جویدنی نیز می تواند در جلوگیری از کمبود و تقویت سیستم ایمنی کمک کننده باشد.

اعمال ویتامین سی در بدن

همانطور که گفته شد ویتامین سی به عنوان یک ترکیب احیاء کننده در بسیاری از واکنش های بدن مشارکت دارد. آسکوربات قادر است با تغییر شکل آهن موجود در منابع غذایی گیاهی، مقدار جذب آهن را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

آسکوربیک اسید در روند متابولیسم اسید های آمینه و ساخت پروتئین ها نیز دخالت دارد. پروتئین های موثر در سلامت پوست و مو به ویژه کلاژن و الاستین برای ساخت به آسکوربیک اسید وابسته هستند. در روند ساخت ال کارنتین نیز که یک ترکیب پپتیدی موثر در متابولیسم انرژی و سلول های چربی در بدن است، آسکوربیک اسید نقش کلیدی دارد. یکی دیگر از نقش های ساختاری مهم ویتامین سی در بدن، مشارکت در ساخت وفعال سازی انتقال دهنده های عصبی و در مغز و سیستم عصبی می باشد.

یکی از معروف ترین نقش های ویتامین سی، نقش ویژه آن در تقویت عملکرد سیستم ایمنی در بدن است. آسکوربات عملکرد گلوبول های سفید و سایر اجزای ایمنی که نقش ضد میکروبی و به ویژه ضد ویروسی دارند را تسهیل می کند. به همین دلیل مصرف مکمل ویتامین سی به ویژه در درمان بیماری های ویروسی کمک کننده است. از طرفی آسکوربیک اسید یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعی است که مانع از تخریب سلول های بدن در اثر عوامل اکسیداتیو داخلی و خارجی می شود.

دریافت مقادیر کافی آسکوربیک اسید

مصرف روزانه 50-60 میلی گرم اسید آسکوربیک از منابع غذایی و یا مکمل ها برای جلوگیری از کمبود آن توصیه می شود. دریافت مقادیر بیشتر تا 1 گرم در روز در مواقع مواجهه با استرس، بیماری های عفونی، عوامل اکسیداتیو، کمبود آهن و … بلامانع است.

کمبود ویتامین سی

کمبود ویتامین سی به دلیل نقش ویژه ای که در واکنش های اکسیداسیون و احیا عوارض جدی ای به دنبال دارد. مهم ترین عوارض ناشی از کمبود اسید آسکوربیک عبارتند از:

  • خون ریزی های نقطه ای و زیرپوستی
  • خون ریزی از لثه ها
  • احساس خستگی و ضعف
  • اختلالات پوستی
  • درد های عضلانی و مفاصل
  • و اختلالات عصبی

به طور معمول مصرف روزانه مکمل های ویتامین سی برای پیشگیری از کمبود توصیه می شود. در مقادیر برزو کمبود لازم است برای درمان، دوز های بالاتر با نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف شود.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

بهترین شامپو ضد شوره برای موهای چرب کدام است؟

بهترین شامپو ضد شوره برای موهای چرب کدام است؟

شوره سر یکی از مشکلات رایج برای افرادی است که پوست سر چرب دارند. این مشکل زمانی بروز می‌کند که غدد چربی بیش از حد فعالیت می‌کنند. در نتیجه محیطی مرطوب و مناسب برای رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شود و نهایتا شوره‌های ریز و گاهی ماندگار روی پوست سر شکل می‌گیرند. برای افرادی که موهای چرب دارند، انتخاب شامپوی مناسب می‌تواند نقش کلیدی در کاهش و کنترل شوره سر ایفا کند. شامپو ضد شوره برای موهای چرب معمولا ترکیباتی دارد که علاوه بر پاکسازی پوست سر، چربی‌های اضافی را هم کنترل می‌کند و تعادل طبیعی پوست سر را حفظ می‌نماید. این نوع شامپوها با کاهش تولید چربی، جلوی رشد قارچ‌ها را گرفته و به موها طراوت و شادابی می‌بخشند. در ادامه بهترین شامپوها با این ویژگی را معرفی کرده تا انتخابی عالی از میان آن‌ها داشته باشید.

ادامه مطلب
بهترین شامپو ضد شوره خارجی کدام است؟

بهترین شامپو ضد شوره خارجی کدام است؟

شوره سر یکی از مشکلات رایج و درعین‌حال ناخوشایندی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. انتخاب یک شامپو ضد شوره خارجی مؤثر راه‌حلی مطمئن برای این مشکل است. شامپوهای ضد شوره خارجی با فرمولاسیون پیشرفته و استفاده از تکنولوژی‌های نوین، توانسته‌اند توجه زیادی را به خود جلب کنند. این محصولات نه‌تنها شوره را کاهش می‌دهند، بلکه با تقویت و تغذیه پوست سر، به بهبود سلامت کلی مو نیز کمک می‌کنند. با استفاده مداوم از این شامپوها، می‌توان به‌راحتی از شر شوره‌ها خلاص شد و اعتمادبه‌نفس بیشتری به دست آورد. در ادامه همراه ما باشید تا به معرفی بهترین شامپوهای ضد شوره خارجی بپردازیم.

ادامه مطلب
نکات مهم در خرید رنگ مو

نکات مهم در خرید رنگ مو

رنگ مو از بهترین و ساده ترین روش هایی است که به سادگی زیبایی و تغییر در چهره را به همراه دارد. ولی انتخاب و خرید رنگ مو برای زنان کاری بس وقت گیر و نیازمند دقت و آگاهی می باشد. زیرا علاوه بر اینکه رنگ جدید باید به چهره و ظاهر شما بیاید در عین حال باید از آسیب هایی نظیر سوختگی، خشکی، ریزش، حساسیت و خارش کف سر شما را ایمن بدارد. از این روست که انتخاب صحیح و خرید آگاهانه رنگ مو دارای اهمیت است. در این مقاله سعی شده تا با آوردن نکاتی پیرامون رنگ مو و خرید آن، به شما در خرید رنگ مو و انتخاب رنگ مناسب با وضعیت چهره، به شما کمک کنیم.

ادامه مطلب
معرفی بهترین شامپو ضد شوره ایرانی

معرفی بهترین شامپو ضد شوره ایرانی

شوره سر (Dandruf) از بیماری های پوستی شایع است که باعث ایجاد پوسته‌های سفید یا زرد روی پوست سر می‌شود. این بیماری معمولاً بی‌خطر است، اما در صورت عدم درمان می‌تواند باعث خارش و قرمزی پوست سر و در برخی موارد ریزش موها شود. دلایل مختلفی برای ایجاد شوره سر وجود دارد، از جمله مهمترین آن ها خشکی پوست سر، عفونت قارچی، استرس، بروز برخی از بیماری‌های پوستی و استفاده از برخی از داروها است. شوره سر را می‌توان با استفاده از شامپوهای ضد شوره درمان کرد. در این مقاله شما را با 10 مدل از بهترین شامپو ضد شوره ایرانی و راهکارهای انتخاب بهترین شامپو ضد شوره آشنا می کنیم.

ادامه مطلب
سبد خرید