فهرست مطالب
Toggleفهرست مطالب
فندق (Hazelnut) و خواص آن
گیاه شناسی فندق
فندق با نام علمی Corylus avellana و نام انگلیسی Hazelnut از خانواده Betulaceae می باشد. فندق گیاهی بومی مناطق معتدل شمالی است. فندق گیاهی خزان کننده است و برگ های آن متناوب، دندانه دار، بیضی شکل و کرکدار است. ارتفاع گیاهان از 3 تا 6 متر متغیر است. این گیاهان درختانی با ریشه های عمیق و نسبتاً مقاوم در برابر سایه هستند که بهترین میوه را در خاک با زهکشی مناسب و در آفتاب کامل می دهند. فندق یک میان وعده خوشمزه است و یک افزودنی عالی برای بسیاری از غذاها است. فندق حاوی ویتامین E، چربی سالم ، پروتئین و فیبر است که بسیار مفید می باشد.
خواص فندق
1) بهبود حرکات روده
فندق منبع خوبی از فیبر غذایی است. خوردن فیبر زیاد حرکات منظم روده را بهبود می بخشد و به جلوگیری از یبوست کمک می کند.
2) لاغری
طبق تحقیقات اخیر، خوردن آجیل ممکن است به برخی افراد کمک کند تا وزن کمتری داشته باشند. یک مطالعه در سال 2018 ارتباط بین مصرف آجیل، کاهش افزایش وزن و کاهش خطر چاقی را نشان داد.
3) محافظت در برابر آسیب سلولی
فندق سرشار از آنتی اکسیدان ها است که ترکیباتی هستند که در برابر اکسیداسیون سلول ها محافظت می کنند. آن ها میزان آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهند.
4) کاهش کلسترول
خوردن فندق ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که رژیم غذایی غنی از فندق سطح کلسترول مضر خون را کاهش می دهد. این نوع کلسترول می تواند خطر مشکلات قلبی را افزایش دهد. محققان به این نتیجه رسیدند که بهترین راه برای بهرهمندی از فواید سلامتی فندق، خوردن هر روزه آن با توجه به کالری دریافتی است.
5) بهبود حساسیت به انسولین
خوردن مخلوط آجیل حاوی فندق ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.
6) حمایت از سلامت قلب
فندق ممکن است به تقویت قلب کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق ممکن است به طور بالقوه خطر مشکلات قلبی را کاهش دهد.
7) کاهش التهاب
خوردن فندق ممکن است به کاهش التهاب کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق علائم التهاب را در بیماران کاهش می دهد.
8) فندق برای مردان
تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف بیشتر مغزها، از جمله فندق، ممکن است تعداد اسپرم در مردان را افزایش دهد و کیفیت اسپرم را بهبود بخشد.
9) کم خونی و خاصیت فندق در درمان آن
کم خونی غالبا به دلیل کمبود آهن در بدن رخ می دهد و از آنجایی که فندق دارای مقدار قابل توجهی آهن است، می تواند برای بیماری کم خونی مفید باشد.
10) فندق و کبد چرب
فندق دارای خاصیت سم زدایی است لذا برای سلامت کبد، به خصوص درمان بیماری کبد چرب بسیار مفید است.
چگونه فندق را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
مردم اغلب فندق را به عنوان میان وعده می خورند یا آن را به سالاد اضافه می کنند. فندق آسیاب شده را می توان در دستور العمل های مختلف گنجاند.
ریسک ها و ملاحظات
بسیاری از مردم به آجیل حساسیت دارند، از جمله آلرژی به فندق. هنگام آشپزی برای دیگران، همیشه قبل از اضافه کردن آجیل به غذا، این عامل را بررسی کنید. برای بهره مندی از فواید سلامتی فندق، فرد باید به تعداد کلی کالری که در روز مصرف می کند توجه داشته باشد.
منابع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323807#summary