آنچه در این مقاله درباره انواع واکر و عصای طبی خواهیم خواند:
- واکر و عصای طبی
- انواع عصای طبی
- انواع واکر
- عصا صندلی
- آپشن های جانبی
فهرست مطالب
Toggleواکر و عصای طبی
عصا یکی از قدیمی ترین ابزارهای کمک کننده انسان و توانبخشی است که او را حتی در طی کردن مسیرهای طولانی و صعب العبور نیز یاری می رسانده است و امروزه نیز از جمله پرکاربردترین لوازم توانبخشی به افراد است؛ واکر را نیز می توان نوعی عصای طبی در نظر گرفت با این تفاوت که کمی مجهزتر و پیشرفته تر از آن می باشد؛
عصاها و واکرها، امروزه از جنس چوب، آلمینیوم و یا پلاستیک ساخته می شوند.
ارتفاع عصای طبی باید طوری انتخاب شود که وقتی فرد ایستاده و دستان خود را درکنار خود آویزان قرارداده است، دسته عصای طبی کمی بالاتر از مچ دست او باشد.
انواع عصای طبی
انواع عصا امروزه عبارت است از:
عصای معمولی (تک پایه)
عصای سه پایه
عصای چهارپایه
عصای زیر بغل
عصای البوکراچ
و عصای نابینایان
امروزه اغلب عصاهای طبی قابلیت تنظیم ارتفاع و دسته ارگونومیک دارند.
انواع واکر
واکر ها نیز انواع مختلفی دارند؛ به طور کل سه نوع اصلی واکر وجود دارد:
واکرهای استاندارد
واکرهای دو چرخ
و واکرهای چهارچرخ
واکرهای استاندارد متشکل از چهار پایه هستند که با داربست قابل تنظیم و دسته تکیه گاهی امن برای کاربر می باشند؛ این نوع واکر از ابتدایی ترین نوع واکرها به شمار می روند.
واکرهای دوچرخ دارای دو پایه ثابت در عقب و دو پایه چرخ دار در جلو هستند؛ پایه های عقبی نقش استقرار دهنده و چیزی شبیه ترمز را نیز ایفا می کنند.
واکرهای چهارچرخ، پیشرفته تر و مجهزتر از دو مدل قبل هستند؛ آن ها مجهز به دسته فرمان(شبیه به فرمان دوچرخه) و ترمز هستند؛ همینطور در بعضی از واکرهای چهارچرخ سبدی تعبیه شده که فرد می تواند وسایل خود را درآن قراردهد؛ این وسیله نسبت به انواع دیگر آن، برای حرکت انرژی کمتری از کاربر می گیرد.
در هرمدل از واکرهای نامبرده می توان نوع تاشو نیز یافت که حمل و نقل آن را به عنوان مثال برای انتقال به درون خودرو و… آسان تر می کند.
قاب یا چهارچوب واکر ساخته شده از لوله آلمینیومی 1 است تا مستحکم و در عین حال سبک باشد؛ همچنین ارتفاع آن بسته به آناتومی و قد افراد از سطح 5 الی 10 قابل تنظیم می باشد و این اندازه باید با حالت آویزان دست های شخص به صورت عادی همخوانی داشته باشد.
واکرهای استاندارد (ساده و بدون چرخ) اغلب مناسب درون خانه و واکرهای چرخ دار مناسب پیاده روی در خارج از منزل و انجام فعالیت های بیرون از خانه است.
هر چند وقت یک بار باید شرایط قاب، تکیه گاه، چرخ ها و ترمز واکر را بررسی و از سلامت آن اطمینان حاصل کرد تا خود باعث بروز حادثه نگردد
عصا صندلی
امروزه طراحان مهندسی پزشکی و ارتوپد از ترکیب طراحی عصای طبی و صندلی تاشو، عصاصندلی های طبی را روانه بازار کرده اند که به راحتی نقش عصا و صندلی همراه را ایفا می کند. این وسیله در حالت بسته به سالمند یا فرد توانخواه در راه رفتن کمک می کند و در حالت باز به شکل صندلی شرایط نشستن و رفع خستگی وی را فراهم خواهد کرد.
آپشن های جانبی برای واکر و عصای طبی
بر روی دسته بعضی از انواع واکر و عصای طبی آپشن های جانبی نصب می گردد که راحتی بیشتری را برای سالمند یا فرد توانخواه حین استفاده از واکر و عصای طبی فراهم نماید از جمله این گزینه ها، می توان به چراغ قوه، سبد و جعبه ابزار کوچک و همچنین طراحی ارگونومیک آن اشاره نمود.