برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

‏10 علت ریزش مو و راهکار‌های جلوگیری از ریزش موها

ریزش مو یکی از مشکلاتی است که هم آقایان و هم خانم‌ها را سنین مختلف آزار می‌دهد. مهم‌ترین علل ریزش مو تغییرات هورمونی، ارث، ‏کمبودهای تغذیه‌ای، استرس شدید، عفونت‌های قارچی پوست، بعضی بیماری‌ها و داروها است. درمان ریزش مو بستگی به علل ایجاد کننده ‏آن دارد. بعضی از انواع ریزش مو قابل درمان هستند و برای برخی هنوز درمان موثری یافت نشده است. مصرف مکمل‌های غذایی، انواع ‏شامپو، تونیک و فرآورده‌های گیاهی ضد ریزش مو از راهکارهای درمان این مشکل هستند.‏
ریزش مو

بسیاری از افراد همیشه به دنبال موهایی با ظاهر زیبا و پرپشت هستند‌. این یک نیاز طبیعی است که افراد موهای خود را شستشو داده، شانه می‌زنند و حتی ساعت‌ها زمان را به حالت دادن موها اختصاص می‌دهند. نگرانی از زمانی شروع می‌شود که فرد متوجه کم حجم شدن مو‌ها و ریزش بیش ازحد آن‎ها می‌شود. این مشکل دلایل مختلفی دارد که ما در این مقاله سعی کردیم ابتدا علت‎ و سپس راهکارهای جلوگیری از ریزش موها و محصولات مناسب برای درمان آن را بیان کنیم.

 

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

  • میزان ریزش طبیعی موها چقدر است؟
  • علت ریزش مو چیست؟
  • آیا خارش پوست سر باعث ریزش مو می‌شود؟
  • چه مواد مغذی برای جلوگیری از ریزش مو ضروری است؟
  • راهکار‌های درمان ریزش مو کدامند؟
  • چه محصولاتی برای ریزش مو موثرند‍؟
  • چند توصیه برای مراقبت و جلوگیری از ریزش مو‏ها

 

علل ریزش مو

 

میزان ریزش طبیعی مو ‏چقدر است

ریزش موی روزانه یک امر طبیعی است و هر چرخه سالم رشد مو روزانه، ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو را دارد به طوری که وقتی دسته‎‎ای از موهای خود را بگیرید و به آرامی بکشید، چند تار مو در دست خود مشاهده می‎‌کنید. چرخه رشد مو شامل سه مرحله آناژن، کاتاژن و تلوژن است. آناژن مرحله فعال رشد مو، کاتاژن مرحله میانی و تلوژن فار استراحت یا ریزش مو می‌باشد. به طور معمول موهای جدید جایگزین موهای از دست رفته می‌شوند اما همیشه این اتفاق نمی‌افتد! بنابراین چنانچه متوجه ریزش غیر طبیعی و بیش از این مقدار شدید، باید برای کاهش و درمان آن به دنبال راه حل باشید.

 

 

علت ریزش مو چیست

ریزش مو در افراد مختلف از نظر میزان و نوع آن متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به 10 مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

ژنتیک

شایع‌ترین علت ریزش مو، طاسی ارثی الگوی زنانه و مردانه است. اگر سابقه طاسی خانوادگی دارید، ممکن است در اوایل دوران بلوغ به علت شدت تغییرات هورمونی، شروع و با افزایش سن شدید‎تر شود.

 

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در مردان که با افزایش سن رخ می‌دهد، یکی دیگر از علل کم شدن موها است. واکنش فولیکول‌های موی سر به هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) علت آن می‌باشد. دی هیدروتستوسترون توسط آنزیمی از هورمون تستوسترون ساخته می‌شود. دی هیدروتستوسترون پنج برابر قوی‎تر از تستوسترون است که در درجه اول بر پروستات، پوست و فولیکول مو تاثیر می‌گذارد. خانم‌ها نیز ممکن است در دوران بارداری، بعد از زایمان یا در دوران یائسگی به علت عدم تعادل هورمونی دچار ریزش مقطعی موها شوند.

 

ریزش مو در مردان

 

اختلالات تیروئید

پرکاری و کم‌کاری تیروئید می‌تواند باعث ریزش بیش از حد موهای سر شده و در صورت درمان نشدن این مشکل، فرد دچار طاسی و نازک شدن موها می‎‌شود.

 

استرس و فشار روانی

فشار روانی و استرس ناشی از کارهای روزمره باعث تأثیر در روند رشد مو می‌شود. عامل استرس اغلب موقتی است و با بهبود اوضاع، این مشکل کاهش پیدا می‌کند و موهای ریخته شده جبران می‌شوند. این روند کاهش استرس می‌تواند با انجام ورزش و تغذیه مناسب و … تسریع شود.

 

کمبود مواد مغذی و ویتامین‌ها

هر فردی بهتر است برای داشتن پوست و موی سالم و شاداب یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد. مواد مغذی مورد نیاز عملکرد صحیح بدن را بهبود می‌بخشند. رژیم غذایی فاقد پروتئین، آهن و ویتامین‌ها به ویژه ویتامین های گروه ب منجر به نازک شدن موها و در نتیجه افزایش ریزش مو می‌شود.

 

بیماری‌ها

ریزش مو مرتبط با مشکلات خود ایمنی که اساساً ناشی از اختلالات سیستم ایمنی است و به آن آلوپسی آره آتا گفته می‌شود، عفونت‎‌های پوست سر و یا بیماری‌هایی که باعث ایجاد زخم می‌شوند مثل لوپوس و لیکن پلان از دیگر علل این مشکل هستند و عموما باعث ریزش دائمی موها می‌شوند.

 

ریزش موی سکه ای

 

مصرف برخی از داروها

گاهی مصرف برخی از داروها از قبیل آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای ضد انعقاد خون، داروهای شیمی درمانی، داروهای ضد حساسیت، داروهای درمان آکنه و … می‌توانند باعث تغییر در عملکرد بدن و در نتیجه ریزش موها شوند.

 

مراقبت نادرست از موها

گاهی فرد از هیچ یک از شرایط بالا برخوردار نیست اما همچنان ریزش موی غیر طبیعی را تجربه می‌کند. در حقیقت مراقبت نادرست از ساقه موها و یا پوست سر باعث آسیب رسیدن به مو و در نتیجه ریزش آن می‌شود. عواملی مانند انتخاب نادرست محصولات مراقبت از مو، رنگ مو، فر کردن یا صاف کردن مو با مواد شیمیایی، آسیب‎‌های حرارتی و … باعث نازک شدن و آسیب به ساقه مو و تسریع در روند ریزش مو می‌شوند.

 

کاهش شدید وزن

در برخی از افراد، علت ریزش مو می‌تواند کاهش وزن شدید و ناگهانی باشد. کاهش وزن ناگهانی، نوعی فشار جسمانی است که می‌تواند موجب نازک شدن و ریزش موها شود.

 

افزایش سن

برخی زنان با ورود به دهه ۵۰ تا ۶۰ سالگی، ممکن است دچار ریزش یا نازکی مو شوند.

 

آیا خارش پوست سر باعث ریزش مو می‌شود؟

گاهی اوقات ممکن است پیوندی بین ریزش مو و خارش پوست سر وجود داشته باشد. فونت‌های قارچی، واکنش‌های آلرژیک به محصولات مو و فولیکول‌های ملتهب مو می‌توانند موجب خارش پوست سر و همچنین آسیب‌دیدگی فولیکول مو شوند که ریزش مو را در پی دارد. استفاده از محصولات نادرست که با پوست و موهای شما سازگاری نداشته باشد، باعث ایجاد حساسیت و در نتیجه خارش می‌شود. بنابراین خاراندن زیاد و تهاجمی، به پوست و فولیکول مو آسیب رسانده و مو را به مرحله ریزش نزدیک می‌کند.

 

چه مواد مغذی برای جلوگیری از ریزش مو ضروری است؟

آهن، پروتئین، ترکیبات آنتی اکسیدانی و مواد معدنی از قبیل روی و منیزیم مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن موهای قوی، براق و سالم هستند. یکی دیگر از موثرترین و بهترین مواد مغذی بیوتین از گروه ویتامین‌های B است. احتمالاً از غذایی که روزانه می‎‌خورید بیوتین را دریافت می‌کنید اما برای افزایش میزان مصرف آن می‌‎توانید مواد غذایی مانند گوشت کبد، زرده تخم مرغ، آجیل، موز، غلات کامل و قارچ را به مقدار بیشتر در رژیم غذایی خود قرار دهید. آنتی‌اکسیدان‌ها شامل ویتامین E، ویتامین C، بتاکاروتن و سلنیوم نیز از مواد مفید برای تقویت موها هستند.

 

راهکار‌های درمان ریزش مو کدامند؟

برای درمان ریزش مو اولین قدم تشخیص علت است. به طور کلی راهکارهای درمان ریزش مو به شرح زیر است:

 

درمان ریزش مو

 

چند توصیه برای مراقبت و جلوگیری از ریزش مو‏ها

  1. ماساژ پوست سر تأثیر زیادی در افزایش ضخامت مو و جریان خون در پوست سر دارد که در نتیجه آن فولیکول‎های مو تحریک می‌شود. شما می‌توانید پوست سر خود را به هنگام شامپو زدن در حمام به آرامی ماساژ دهید.
  2. با موهای خود با ملایمت رفتار کنید و موها را به صورت کشیده و به مدت طولانی نبندید و هر چند مدت به آنها استراحت بدهید.
  3. برای مراقبت از مو بهتر است همیشه پوست سر و موهای خود را تمیز نگه دارید.
  4. پوست سر و موها را در معرض حرارت زیاد و یا محصولات متعدد حساسیت‎زا، قرار ندهید.
  5. از خارش شدید پوست سر خودداری کنید.
  6. برای سلامت ساقه مو و کاهش آسیب به آن‌ از کاندیشنرهای شستنی داخل حمام یا کاندیشنرهای ماندنی بیرون از حمام استفاده کنید.
  7. به مدت طولانی از وسایل حرارتی برای خشکاندن موها استفاده نکنید.

 

سخن پایانی

امروزه شامپوها و محصولات متنوعی در بازار برای کنترل و جلوگیری از ریزش مو وجود دارند. بیشتر افراد به علت همین تنوع در محصولات دچار سردرگمی برای انتخاب موثر می‌شوند. اولین قدم برای درمان با استفاده از محصولات مراقبت از مو، شناخت نوع مو، نوع پوست و آسیبهای موجود در تار مو است. سپس نیاز به شناخت ترکیبات مرتبط با مشکل و در نهایت یک انتخاب آگاهانه دارید. شامپو، تونیک، فوم‌ و محلول‎‌های متعددی در سایت نسخه اول برای درمان آن وجود دارند که با مطالعه مواد تشکیل دهنده و نوع مشکل خود به راحتی می‌توانید یک انتخاب صحیح داشته باشید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

بهترین شامپو ضد شوره برای موهای چرب کدام است؟

بهترین شامپو ضد شوره برای موهای چرب کدام است؟

شوره سر یکی از مشکلات رایج برای افرادی است که پوست سر چرب دارند. این مشکل زمانی بروز می‌کند که غدد چربی بیش از حد فعالیت می‌کنند. در نتیجه محیطی مرطوب و مناسب برای رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شود و نهایتا شوره‌های ریز و گاهی ماندگار روی پوست سر شکل می‌گیرند. برای افرادی که موهای چرب دارند، انتخاب شامپوی مناسب می‌تواند نقش کلیدی در کاهش و کنترل شوره سر ایفا کند. شامپو ضد شوره برای موهای چرب معمولا ترکیباتی دارد که علاوه بر پاکسازی پوست سر، چربی‌های اضافی را هم کنترل می‌کند و تعادل طبیعی پوست سر را حفظ می‌نماید. این نوع شامپوها با کاهش تولید چربی، جلوی رشد قارچ‌ها را گرفته و به موها طراوت و شادابی می‌بخشند. در ادامه بهترین شامپوها با این ویژگی را معرفی کرده تا انتخابی عالی از میان آن‌ها داشته باشید.

ادامه مطلب
بهترین شامپو ضد شوره خارجی کدام است؟

بهترین شامپو ضد شوره خارجی کدام است؟

شوره سر یکی از مشکلات رایج و درعین‌حال ناخوشایندی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. انتخاب یک شامپو ضد شوره خارجی مؤثر راه‌حلی مطمئن برای این مشکل است. شامپوهای ضد شوره خارجی با فرمولاسیون پیشرفته و استفاده از تکنولوژی‌های نوین، توانسته‌اند توجه زیادی را به خود جلب کنند. این محصولات نه‌تنها شوره را کاهش می‌دهند، بلکه با تقویت و تغذیه پوست سر، به بهبود سلامت کلی مو نیز کمک می‌کنند. با استفاده مداوم از این شامپوها، می‌توان به‌راحتی از شر شوره‌ها خلاص شد و اعتمادبه‌نفس بیشتری به دست آورد. در ادامه همراه ما باشید تا به معرفی بهترین شامپوهای ضد شوره خارجی بپردازیم.

ادامه مطلب
نکات مهم در خرید رنگ مو

نکات مهم در خرید رنگ مو

رنگ مو از بهترین و ساده ترین روش هایی است که به سادگی زیبایی و تغییر در چهره را به همراه دارد. ولی انتخاب و خرید رنگ مو برای زنان کاری بس وقت گیر و نیازمند دقت و آگاهی می باشد. زیرا علاوه بر اینکه رنگ جدید باید به چهره و ظاهر شما بیاید در عین حال باید از آسیب هایی نظیر سوختگی، خشکی، ریزش، حساسیت و خارش کف سر شما را ایمن بدارد. از این روست که انتخاب صحیح و خرید آگاهانه رنگ مو دارای اهمیت است. در این مقاله سعی شده تا با آوردن نکاتی پیرامون رنگ مو و خرید آن، به شما در خرید رنگ مو و انتخاب رنگ مناسب با وضعیت چهره، به شما کمک کنیم.

ادامه مطلب
معرفی بهترین شامپو ضد شوره ایرانی

معرفی بهترین شامپو ضد شوره ایرانی

شوره سر (Dandruf) از بیماری های پوستی شایع است که باعث ایجاد پوسته‌های سفید یا زرد روی پوست سر می‌شود. این بیماری معمولاً بی‌خطر است، اما در صورت عدم درمان می‌تواند باعث خارش و قرمزی پوست سر و در برخی موارد ریزش موها شود. دلایل مختلفی برای ایجاد شوره سر وجود دارد، از جمله مهمترین آن ها خشکی پوست سر، عفونت قارچی، استرس، بروز برخی از بیماری‌های پوستی و استفاده از برخی از داروها است. شوره سر را می‌توان با استفاده از شامپوهای ضد شوره درمان کرد. در این مقاله شما را با 10 مدل از بهترین شامپو ضد شوره ایرانی و راهکارهای انتخاب بهترین شامپو ضد شوره آشنا می کنیم.

ادامه مطلب
سبد خرید