برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

بی اشتهایی عصبی چیست و چه علائم و درمانی دارد

بسیاری از افراد نگران اضافه وزن گرفتن و چاقی هستند، اما در بعضی این نگرانی به وسواس تبدیل و در نتیجه شرایطی به نام بی اشتهایی عصبی (Anorexia nervosa) ایجاد می‌شود. بی اشتهایی عصبی نوعی اختلال در خوردن است که می‌تواند منجر به کاهش شدید وزن شود. افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی از رژیم بسیار کم کالری استفاده می‌کنند و ترس بیش از حد از اضافه وزن دارند. آنها در هنگام کاهش وزن اغلب احساس بهتری نسبت به خود دارند. همچنین ممکن است بیش از حد ورزش کنند. بی اشتهایی عصبی معمولاً در زنان نوجوان تشخیص داده می‌شود، اما در کودکان و افراد مسن نیز مشاهده شده است. برای تشخیص و درمان این بیماری بایستی با پزشک مشورت نمود و از درمان‌های خانگی صرفا به عنوان درمان کمکی استفاده کرد.
بی اشتهایی عصبی چیست/داروخانه آنلاین نسخه اول

بی اشتهایی عصبی چیست

بی اشتهایی عصبی یکی از اختلالات تغذیه‌ای است که با گرسنگی خودخواسته فرد شناخته می‌شود. فرد بیمار وسواس زیادی دارد که لاغرتر به نظر برسد و دریافت غذای خود را تا حدی کاهش می‌دهد که سلامتی‌اش به خطر بیفتد. وزن این افراد کمتر از 85 درصد وزن متوسط برای سن و قد است و از رسیدن به وزن ایده‌آل امتناع می‌کنند.

 

بی اشتهایی عصبی چیست

 

علائم بی اشتهایی عصبی

کسانی که بی اشتهایی عصبی دارند، وزن خود را کاهش می‌دهند و وزن بسیار کم خود را به روش‌های مختلف حفظ می‌کنند. در حالی که برخی محدودیت‌های شدیدی در میزان کالری دریافتی خود ایجاد می‌کنند، برخی دیگر بیش از حد ورزش می‌کنند. برخی دیگر از داروهای ملین، استفراغ یا ادرار آور برای خلاص شدن از کالری خود استفاده می‌کنند. اگر دچار بی اشتهایی عصبی هستید، علائم شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱) ناتوانی در حفظ وزن طبیعی

۲) خستگی و بی حالی

۳) بی‌خوابی

۴) نازک شدن مو یا ریزش مو

۵) یبوست

۶) پوست خشک

۷) فشار خون پایین

همچنین ممکن است رفتارهایی از قبیل موارد زیر مشاهده شود:

۱) ورزش بیش از حد

۲) کناره‌گیری از فعالیت های اجتماعی

۳) حالت افسردگی

۴) انکار گرسنگی

۵) استفاده از داروهای ادرار آور، ملین، یا قرص های رژیم غذایی

 

علائم بی اشتهایی عصبی

 

چه عواملی باعث بی اشتهایی عصبی می‌شوند؟

علت دقیق بی اشتهایی عصبی مشخص نیست. افرادی که دچار بی اشتهایی می‌شوند ممکن است تصویر منفی از بدن خود داشته باشند. آنها ممکن است روی پرفکت و کامل بودن متمرکز شده باشند و به دنبال راه‌هایی برای کنترل زندگی خود باشند. اعتقاد بر این است که عوامل دیگری مانند زیست شناسی، محیط و روانشناسی در این امر نقش دارند.

۱) زیست شناسی

ژنتیک و هورمون‌ها ممکن است در ایجاد این بی اشتهایی تأثیر داشته باشند. برخی شواهد نشان دهنده ارتباط بین بی اشتهایی و سروتونین، ماده شیمیایی تولید شده در مغز است. همچنین بعضی از شواهد نشان می‌دهند که در یعضی افراد بی اشتهایی عصبی در اثر اختلال در فعالیت انتقال دهنده‌های عصبی قسمتی از مغز که کنترل کننده اشتها و لذت هستند ایجاد می‌شود. این انتقال دهنده‌های عصبی در ایجاد اختلالات روحی دیگر از قبیل افسردگی نیز نقش دارند.

۲) محیط

فشار جامعه برای لاغر به نظر رسیدن همچنین می‌تواند در ایجاد بی اشتهایی عصبی نقش داشته باشد. تصاویر غیر واقعی بدن از رسانه‌ها مانند مجلات و تلویزیون می‌تواند جوانان را بسیار تحت تأثیر قرار دهد و میل به لاغری را ایجاد کند.

۳) روانشناسی

انواع خاصی از شخصیت‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به بی اشتهایی عصبی هستند. این افراد تصورات غیر واقعی در خصوص شکل ظاهری خود و آن چیزی که باید باشند دارند. بسیاری از
آنها هویت واقعی خود را قبول ندارند و شخصیت خود را در این می‌دانند که از طرف دیگران مورد تحسین واقع شوند.

 

بی اشتهایی عصبی چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک معاینه اولیه را برای بررسی فشار خون و ضربان قلب انجام می‌دهد. آنها همچنین یک معاینه روانشناختی را انجام یا شما را به یک متخصص بهداشت روان ارجاع می‌دهند که در مورد عادت‌ها و احساسات غذایی شما سوال خواهد کرد. آنها به دنبال هر معیاری هستند که نشان دهد:

۱) شما از افزایش وزن ترس دارید.

۲) شما با اندام خود مشکل دارید.

۳) شما مصرف غذا را محدود می‌کنید.

پزشک ممکن است آزمایشات آزمایشگاهی خاصی را نیز سفارش دهد. ممکن است آزمایش خون برای بررسی سطح الکترولیت و عملکرد کبد و کلیه شما انجام شود. علاوه بر این، پزشک ممکن است تراکم استخوان شما را بررسی کرده و به دنبال بی نظمی‌های قلبی باشد.

 

تشخیص بی اشتهایی عصبی

 

چه درمانی برای بی اشتهایی عصبی موجود است؟

یکی از بزرگ‌ترین موانع در درمان بی اشتهایی عصبی، درک نیاز به کمک است. بسیاری از افراد مبتلا اعتقاد ندارند که مشکلی دارند. این موضوع می‌تواند درمان را دشوار کند. هدف اصلی درمان این است که بدن خود را به یک وزن طبیعی برگردانید و عادات غذایی طبیعی ایجاد کنید. یک متخصص تغذیه به شما کمک می‌کند تا نحوه صحیح غذا خوردن را یاد بگیرید. برای بسیاری از افراد، بی اشتهایی عصبی یک چالش مادام العمر است. به طور کلی برای درمان، شما و خانواده باید سخت تلاش کنید تا بر بی اشتهایی عصبی غلبه نمایید. درمان‌های فردی، خانوادگی و گروهی اغلب بخشی جدایی‌ناپذیر از درمان هستند.

درمان فردی

نوعی از درمان به نام درمان شناختی رفتاری اغلب برای درمان بی اشتهایی عصبی استفاده می‌شود. هدف آن کمک به شما در یادگیری کنار آمدن با احساسات قوی و ایجاد اعتماد به نفس سالم است.

خانواده درمانی

در این درمان اعضای خانواده را درگیر نگه داشتن شما در مسیر تغذیه و سبک زندگی سالم می‌کند. خانواده درمانی همچنین به حل تعارضات درون خانواده کمک می‌کند.

گروه درمانی

گروه درمانی به افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی اجازه می‌دهد تا با دیگران که همان اختلال را دارند، ارتباط برقرار کنند.

دارو درمانی

در حالی که در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که ثابت شود بی اشتهایی عصبی را درمان می‌کند، اما ممکن است داروهای ضد افسردگی برای مقابله با اضطراب و افسردگی شایع در مبتلایان به بی اشتهایی تجویز شود.

بستری شدن در بیمارستان

بسته به شدت کاهش وزن، ممکن است پزشک شما بخواهد شما را چند روز در بیمارستان نگه دارد تا اثرات بی اشتهایی را درمان کند. اگر همچنان از خوردن غذا امتناع می‌کنید، ممکن پزشک شما را برای درمان فشرده در بیمارستان بستری کند.

 

سخن پایانی

از آنجایی که هیچ روش اثبات شده‌ای برای جلوگیری از بی اشتهایی عصبی وجود ندارد، جستجو و اطلاع از علائم این اختلال می‌تواند به تشخیص سریع‌تر، درمان و بهبودی کمک کند. همچنین یکی از بهترین راهکارهای درمان بی اشتهایی استفاده از گیاهان دارویی است. برای اطلاع بیشتر از این گیاهان پیشنهاد می‌کنیم مقاله “علل، علائم و نحوه درمان بی اشتهایی با داروهای گیاهی” را مطالعه کنید.

 

 

منبع:

https://www.healthline.com/health/anorexia-nervosa

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای یا ساوپالمتو یک درخت نخل کوتاه، بومی مناطق جنوب شرقی آمریکای شمالی است. نخل اره ای برای درمان بزرگی پروستات، بهبود عملکرد دستگاه ادراری و افزایش رشد مو استفاده می‌شود. برخی نیز از مکمل این گیاه برای تقویت میل جنسی، افزایش باروری و کاهش التهاب استفاده می‌کنند و نتایج آخرین تحقیقات اثرات ضد سرطانی آن را تایید کرده‌اند.

ادامه مطلب
انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب برای دندان اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا می کند. انتخاب صحیح مسواک می تواند از بروز بیماری های لثه و پوسیدگی دندان پیشگیری کرده و در نتیجه به تقویت سلامت کلی بدن کمک شایانی نماید. انتخاب مسواک با اندازه، شکل و سفتی مناسب برای هر فرد، می تواند به تمیز کردن کامل و موثر دندان ها و لثه ها کمک کند. مسواک های با موهای نرم، به لثه ها آسیب نمی رسانند و در عین حال قادر به حذف پلاک و جرم دندانی هستند.

ادامه مطلب
درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

انواع رو‌ش‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندان وجود دارد. حساسیت دندان، یک مشکل شایع است که با استفاده از مسواک مناسب، خمیر دندان ضدحساسیت و روش‌های دندان پزشکی قابل کنترل است. در کنار این روش‌ها درمان‌های خانگی مانند استفاده از سیر، زردچوبه، محلول آب و نمک و… وجود دارد که با از بین بردن باکتری‌های دهان و همچنین کاهش التهاب لثه به رفع حساسیت دندانی کمک می‌کنند.

ادامه مطلب
خمیر دندان ضدحساسیت

خمیر دندان ضدحساسیت

خمیردندان‌های ضدحساسیت دارای ترکیباتی هستند که می‌توانند در کاهش حساسیت دندان‌ها نقش مهمی ایفا کنند. این محصولات حاوی مواد مسدودکننده‌ای هستند که قادرند مجاری میکروسکوپی موجود در دندان، که به بافت‌های حساس آن متصل می‌شوند، را مسدود کنند. این فرایند از انتقال محرک‌های دردناک مانند سرما، گرما یا اسیدهای موجود در غذاها و نوشیدنی‌ها به عصب دندان جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، احساس درد و حساسیت دندان کاهش می‌یابد. با این وجود، باید توجه داشت که خمیردندان‌های ضدحساسیت تنها برای درمان حساسیت‌های خفیف تا متوسط دندان مناسب هستند و نمی‌توانند جایگزین درمان‌های پزشکی و تخصصی برای حساسیت‌های شدیدتر باشند. در مواردی که حساسیت دندان شدید است، ممکن است نیاز به درمان‌های پیشرفته‌تری مانند پر کردن، ترمیم یا روکش دندان باشد.

ادامه مطلب
سبد خرید