برای خرید کالا های سلامت در جشنواره زمستانه نسخه اول شرکت کنید.

علل کاهش تمرکز و راهکارهای افزایش تمرکز چیست

برای گذراندن کار یا تحصیل هر روز به تمرکز نیاز دارید. وقتی نتوانید تمرکز کنید، در نتیجه نمی‌توانید به وضوح هم فکر کنید و عملکردتان در زندگی روزمره و در محل کار یا مدرسه ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. لذا ما در این مقاله ابتدا به بررسی علل عدم توانایی و کاهش تمرکز می‌پردازیم و سپس راهکارهای افزایش تمرکز را شرح می‌دهیم.
افزایش تمرکز

علائم عدم توانایی در تمرکز و کاهش تمرکز چیست؟

عدم توانایی و کاهش تمرکز به طور متفاوتی بر افراد تأثیر می‌گذارد. برخی از علائمی که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:

۱) دشواری در نشستن

۲) دشواری در فکر کردن

۳) ناتوانی در تصمیم گیری

۴) ناتوانی در انجام کارهای پیچیده

۵) عدم تمرکز

۶) اشتباهات سهل انگارانه

ممکن است متوجه شوید که تمرکز در ساعات خاصی از روز دشوارتر است. دیگران ممکن است اظهار نظر کنند که به نظر می‌رسد حواس پرت شده‌اید. همچنین به دلیل عدم تمرکز ممکن است قرارها یا جلسات را از دست بدهید.

 

تقویت تمرکز

 

دلایل کاهش تمرکز چیست؟

عدم توانایی در تمرکز می‌تواند نتیجه یک بیماری مزمن باشد مانند:

۱) اختلال مصرف الکل

۲) اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

۳) سندرم خستگی مزمن

۴) ضربه مغزی

۵) زوال عقل

۶) صرع

۷) بی خوابی

۸) اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی

تغییر در سبک زندگی نیز می‌تواند بر تمرکز شما تأثیر گذارد. برخی از این تغییرات که منجر به کاهش تمرکز می‌شوند شامل موارد زیر است:

۱) کمبود خواب

۲) گرسنگی

۳) اضطراب و دلشوره

۴) استرس بیش از حد

عدم توانایی در تمرکز نیز از عوارض جانبی برخی از داروها است. برای تعیین اینکه آیا داروها روی تمرکز شما تأثیر می‌گذارد یا نه بایستی با پزشک یا داروساز تماس بگیرید. توجه داشته باشید مصرف هیچ دارویی را خوسرانه متوقف نکنید، مگر اینکه پزشک به شما بگوید. در صورت مشاهده علائم زیر علاوه بر تایید بیماری عدم تمرکز، به دنبال فوریت پزشکی باشید:

۱) از دست دادن هوشیاری

۲) بی حسی یا سوزن سوزن شدن در یک طرف بدن

۳) درد شدید قفسه سینه

۴) سر درد شدید

۵) از دست دادن حافظه

 

کاهش تمرکز

 

کاهش تمرکز چگونه تشخیص داده می شود؟

به منظور تشخیص کاهش تمرکز پزشک ممکن است آزمایشات زیر را تجویز کند:

۱) آزمایش خون برای تعیین سطح هورمون‌ها

۲) سی تی اسکن برای مشاهده ناهنجاری‌های مغز

۳) الکتروانسفالوگرافی (EEG) که فعالیت الکتریکی سر را اندازه‌گیری می‌کند

راهکارهای افزایش تمرکز

اگر کاهش تمرکز شما مربوط به سبک زندگی باشد، ممکن است بتوانید تغییراتی ایجاد کنید که توانایی تمرکزتان را بهبود بخشد. به عنوان مثال:

۱) داشتن یک رژیم غذایی متعادل

داشتن یک رژیم غذایی کامل شامل غلات، میوه‌ها، سبزیجات و پروتئین‌ها به افزایش تمرکز کمک شایانی می‌کند. همچنین مغز شما از مقادیر زیادی چربی تشکیل شده است. از این رو خوردن غذاهایی با چربی سالم مانند فندق و آووکادو نیز توصیه می‌شود. رژیم‌های غذایی کم چرب برای مغز انسان‌ها اصلا مناسب نیستند و حتی ممکن است در بلند مدت باعث ایجاد آلزایمر و پارکینسون در افراد شوند.

 

افزایش تمرکز با تغذیه صحیح

 

۲) خواب کافی

تحقیقات زیادی نشان داده است که کمبود خواب و بی خوابی برای مدت زیاد می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد مغز از جمله اثرات مخرب بر تمرکز و حافظه داشته باشد. خواب کافی برای تقویت ذهن، زیرکی و یا احساس تازگی بسیار مفید است و در نتیجه موجب افزایش تمرکز شما می‌شود.

3) کاهش مصرف کافئین

تحقیقات جدید نشان داده است مصرف پیوسته و زیاد کافئین موجب کندی واکنش‌ فرد و کاهش تمرکز او در طولانی مدت می‌شود. تأثیر کافئینی که در قهوه، شکلات، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و بعضی داروها یافت می‌شود، کوتاه‌مدت است.

4) مصرف ماهی و بذر کتان

بذر کتان و ماهی‌های روغنی مانند ماهی قزل آلا و ساردین سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است، نوعی اسید چرب ضروری که نقش اساسی در حفظ سلامت مغز دارد. علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ می‌تواند به بهبود تمرکز کمک کند.

۶) مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان

بر اساس یک بررسی تحقیقاتی که در مجله تغذیه اروپا در سال ۲۰۱۳ منتشر شده است، مواد مغذی آنتی اکسیدانی به تقویت ذهن و افزایش تمرکز کمک می‌کنند.

۷) رزماری

بر اساس یک مطالعه که در سال ۲۰۱۲ در مجله مواد غذایی دارویی منتشر شد، مصرف روزانه گیاه رزماری باعث افزایش عملکرد شناختی و تشدید حافظه در افراد مسن می‌شود. رزمارینیک اسید، ماده فعال رزماری، NRF2 (سیستم آنتی اکسیدانی داخلی سلول‌ها) را تحریک می‌کند و استرس اکسیداتیو در مغز را کاهش می‌دهد و بنابراین از پیری و تحلیل رفتن جلوگیری می‌کند.

۸) ورزش کردن

مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۰ نشان می‌دهد که حداقل شش مایل راه رفتن در هفته می‌تواند باعث افزایش تمرکز و حافظه در بزرگسالان شود. ورزش باعث افزایش خون‌رسانی به مغز می‌شود؛ یعنی اکسیژن و مواد مغذی بیشتری در اختیار سلول‌های مغز قرار می‌گیرد که به نوبه‌ خود باعث بهبود عملکرد شناختی و افزایش تمرکز می‌شود.

9) نوشیدن کمتر الکل

مصرف نوشیدنی‌های الکلی از بسیاری جهات می‌تواند برای سلامتی مضر باشد و حافظه و تمرکز را تحت تأثیر قرار دهد.

سخن پایانی

افزایش تمرکز از طریق راه‌های گوناگونی مانند تغذیه صحیح قابل دستیابی است. همچنین اگر می‌خواهید توانایی خود را برای تمرکز کردن تقویت کنید شب‌ها به اندازه‌ی کافی بخوابید، آب و مایعات کافی مصرف کنید و فعالیت بدنی داشته باشید.

منابع:

https://www.healthline.com/health/unable-to-concentrate#treatment

https://www.verywellmind.com/ways-to-be-focused-sharp-naturally-3571859

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

شماره تلفن شما منتشر نخواهد شد. ما از این طریق شما رو به محض دریافت پاسخ مطلع می‌کنیم.
بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محتواهای مربوط به این مقاله

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای (Saw Palmetto) چیست و چه خواصی دارد

نخل اره ای یا ساوپالمتو یک درخت نخل کوتاه، بومی مناطق جنوب شرقی آمریکای شمالی است. نخل اره ای برای درمان بزرگی پروستات، بهبود عملکرد دستگاه ادراری و افزایش رشد مو استفاده می‌شود. برخی نیز از مکمل این گیاه برای تقویت میل جنسی، افزایش باروری و کاهش التهاب استفاده می‌کنند و نتایج آخرین تحقیقات اثرات ضد سرطانی آن را تایید کرده‌اند.

ادامه مطلب
انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب دندان شما

انتخاب مسواک مناسب برای دندان اهمیت بسیار زیادی دارد و نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان ایفا می کند. انتخاب صحیح مسواک می تواند از بروز بیماری های لثه و پوسیدگی دندان پیشگیری کرده و در نتیجه به تقویت سلامت کلی بدن کمک شایانی نماید. انتخاب مسواک با اندازه، شکل و سفتی مناسب برای هر فرد، می تواند به تمیز کردن کامل و موثر دندان ها و لثه ها کمک کند. مسواک های با موهای نرم، به لثه ها آسیب نمی رسانند و در عین حال قادر به حذف پلاک و جرم دندانی هستند.

ادامه مطلب
درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

درمان‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندانی

انواع رو‌ش‌های خانگی برای کاهش حساسیت دندان وجود دارد. حساسیت دندان، یک مشکل شایع است که با استفاده از مسواک مناسب، خمیر دندان ضدحساسیت و روش‌های دندان پزشکی قابل کنترل است. در کنار این روش‌ها درمان‌های خانگی مانند استفاده از سیر، زردچوبه، محلول آب و نمک و… وجود دارد که با از بین بردن باکتری‌های دهان و همچنین کاهش التهاب لثه به رفع حساسیت دندانی کمک می‌کنند.

ادامه مطلب
خمیر دندان ضدحساسیت

خمیر دندان ضدحساسیت

خمیردندان‌های ضدحساسیت دارای ترکیباتی هستند که می‌توانند در کاهش حساسیت دندان‌ها نقش مهمی ایفا کنند. این محصولات حاوی مواد مسدودکننده‌ای هستند که قادرند مجاری میکروسکوپی موجود در دندان، که به بافت‌های حساس آن متصل می‌شوند، را مسدود کنند. این فرایند از انتقال محرک‌های دردناک مانند سرما، گرما یا اسیدهای موجود در غذاها و نوشیدنی‌ها به عصب دندان جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، احساس درد و حساسیت دندان کاهش می‌یابد. با این وجود، باید توجه داشت که خمیردندان‌های ضدحساسیت تنها برای درمان حساسیت‌های خفیف تا متوسط دندان مناسب هستند و نمی‌توانند جایگزین درمان‌های پزشکی و تخصصی برای حساسیت‌های شدیدتر باشند. در مواردی که حساسیت دندان شدید است، ممکن است نیاز به درمان‌های پیشرفته‌تری مانند پر کردن، ترمیم یا روکش دندان باشد.

ادامه مطلب
سبد خرید