بیماری دیابت

با بیماری دیابت، علل، علائم و راه‌های درمان دیابت با فرآورده‌های طبیعی آشنا شوید

دیابت، علل، علائم و راه‌های درمان آن

دیابت (Diabetes mellitus) بیماری است که باعث افزایش قند خون می‌شود. در بیماران دیابتی، توانایی تولید انسولین (هورمون پایین آوردنده قند خون) در بدن از بین می‌رود یا اینکه با مقاوم شدن بدن در برابر این هورمون، انسولین نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد؛ لذا در هر دو حالت قند خون بالا می رود. قند خون درمان نشده ناشی از دیابت می‌تواند به اعصاب، چشم‌ها، کلیه‌ها و سایر اندام‌ها آسیب برساند. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع بیماری دیابت، علت، علائم، نحوه تشخیص، روش‌های پیشگیری و درمان این بیماری آشنا کنیم.

انواع دیابت

۱) دیابت نوع ۱ یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی به سلول‌های پانکراس، جایی که انسولین ساخته می‌شود، حمله کرده و آنها را از بین می‌برد. مشخص نیست که چه عواملی باعث این حمله شده است. حدود ۱۰ درصد افراد دیابتی به دیابت نوع 1 مبتلا هستند.

۲) دیابت نوع ۲ زمانی اتفاق می‌افتد که بدن در برابر انسولین مقاوم و قند در خون شما جمع شود.

۳) پیش دیابت زمانی اتفاق می‌افتد که قند خون بالاتر از حد طبیعی باشد، اما به اندازه‌ای نیست که بتوان آن را در گروه دیابت‌ها طبقه‌بندی کرد.

۴) دیابت بارداری قند خون بالا در دوران بارداری است. هورمون‌های انسداد انسولین تولید شده توسط جفت باعث این نوع دیابت می‌شوند.

5) دیابت بی مزه، نوعی بیماری مادرزادی است که به دلیل اختلال در غدد درون‌ریز ایجاد می‌شود. این بیماری با تشنگی زیاد و تولید بیش از حد ادرار رقیق همراه است و برای آن درمانی وجود ندارد. این اختلال در اثر فقدان هورمون ادراری (وازوپرسین) یا مسدودسازی عملکرد آن ایجاد می‌گردد.

 

تشخیص دیابت

علائم دیابت

علامت بیماری دیابت در اثر افزایش قند خون ایجاد می‌شوند. مشخص‌های عمومی این بیماری عبارتند از:

۱) افزایش گرسنگی

۲) تشنگی بیشتر

۳) کاهش وزن

۴) تکرر ادرار

۵) تاری دید

۶) خستگی مفرط

۷) زخم‌هایی که خوب نمی‌شوند

علاوه بر علائم عمومی دیابت، مردان مبتلا به دیابت ممکن است میل جنسی، اختلال نعوظ (ED) و قدرت عضلانی ضعیفی داشته باشند. زنان مبتلا به دیابت ممکن است علائمی مانند عفونت ادراری، خشکی و خارش پوست داشته باشند.

علائم دیابت نوع ۱ 

۱) گرسنگی شدید

۲) تشنگی بیشتر

۳) تکرر ادرار

۴) لاغری

۵) تاری دید

۶) خستگی

علائم دیابت نوع ۲ 

۱) افزایش گرسنگی

۲) افزایش ادرار

۳) تشنگی بیشتر

۴) خستگی

علائم دیابت بارداری

اغلب زنان مبتلا به دیابت بارداری هیچ علائمی ندارند. این بیماری اغلب در طی یک آزمایش معمول قند خون یا آزمایش تحمل گلوکز خوراکی که معمولاً بین هفته های ۲۴ و ۲۸ بارداری انجام می‌شود، تشخیص داده می‌شود.

علل دیابت

دلایل مختلفی با هر نوع دیابت مرتبط است.

دیابت نوع ۱

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند چه چیزی باعث دیابت نوع ۱ می‌شود. ممکن است به دلیلی، سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول‌های بتا تولید کننده انسولین در پانکراس را مورد حمله قرار داده و از بین می‌برد. ژن‌ها نیز ممکن است در برخی افراد نقش داشته باشند به طوری که اگر یکی از والدین یا خواهر و برادر شما دارای دیابت نوع ۱ باشد خطر ابتلا در شما نیز افزایش می‌یابد. همچنین شرایطی مانند قرار گرفتن در معرض بیماری ویروسی ممکن است در بروز دیابت نوع ۱ نقش داشته باشند.

دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی ناشی می‌شود. اضافه وزن یا چاقی نیز خطر ابتلا را افزایش می‌دهد. اعضای خانواده ژن‌های مشترکی دارند که احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ و اضافه وزن در آنها را بیشتر می‌کند. علاوه بر این با افزایش سن، خطر ابتلا به دیابت افزایش می‌یابد. این ممکن است به این دلیل باشد که شما تمایل کمتری به ورزش دارید بنابراین توده عضلانی خود را از دست می‌دهید و وزنتان به همراه سن، افزایش می‌یابد.

دیابت بارداری

دیابت بارداری نتیجه تغییرات هورمونی در دوران بارداری است. جفت هورمون‌هایی تولید می‌کند که سلول‌های زن باردار را نسبت به اثرات انسولین کمتر حساس می‌کند و می‌تواند باعث افزایش قند خون در دوران بارداری شود. زنانی که هنگام بارداری دچار اضافه وزن هستند و یا در طی بارداری بیش از حد وزن می‌گیرند، بیشتر در معرض دیابت حاملگی قرار دارند.

 

بیماری دیابت

عوامل خطر دیابت

دیابت نوع ۱: اگر کودک یا نوجوان باشید، پدر یا مادری یا خواهر یا برادر مبتلا به این بیماری داشته باشید یا ژن‌های خاصی را که با این بیماری در ارتباط هستند حمل کنید، به احتمال زیاد به دیابت نوع ۱ مبتلا می‌شوید.

دیابت نوع ۲: خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در صورت افزایش موارد زیر افزایش می یابد:

۱) اضافه وزن

۲) فعالیت بدنی کم

۳) فشار خون بالا ، کلسترول بالا یا تری گلیسیرید بالا داشته باشید

دیابت بارداری

خطر ابتلا به دیابت بارداری در صورت افزایش موارد زیر افزایش می‌یابد:

۱) اضافه وزن

۲) سن بالای ۲۵

۳) سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ دارند

۴) مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

5) فشار خون بالا

عوارض دیابت

قند خون بالا به اندام‌ها و بافت‌های بدن آسیب می‌رساند. هرچه قند خون شما بالاتر باشد و هر چه بیشتر با آن زندگی کنید، خطر ابتلا به این عوارض بیشتر است. عوارض مرتبط با دیابت عبارتند از:

۱) اختلالات قلبی عروقی قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی

۲) رتینوپاتی و از دست دادن بینایی

۳) از دست دادن شنوایی

۴) آسیب پا مانند عفونت‌ها و زخم‌هایی که بهبود نمی‌یابند

۵) بیماری‌های پوستی مانند عفونت‌های باکتریایی و قارچی

۶) زوال عقل

7) آسیب به کلیه‌ها

8) افسردگی

دیابت بارداری

دیابت حاملگی کنترل نشده می‌تواند منجر به مشکلاتی شود که هم مادر و هم کودک را تحت تأثیر قرار دهد.

راهکارهای درمان دیابت

پزشکان دیابت را با چند داروی مختلف درمان می‌کنند. برخی از این داروها از طریق خوردن مصرف می‌شوند، در حالی که برخی دیگر به صورت تزریق در دسترس هستند.

درمان دیابت نوع ۱

انسولین اصلی‌ترین راه درمان دیابت نوع ۱ است. این جایگزین هورمونی می‌شود که بدن شما قادر به تولید آن نیست. چهار نوع انسولین وجود دارد که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. آنها با توجه به سرعت شروع به کار و مدت زمان تأثیر آنها متفاوت هستند:

۱) انسولین سریع اثر در عرض ۱۵ دقیقه شروع به کار می‌کند و اثرات آن ۳ تا ۴ ساعت طول می‌کشد.

۲) انسولین کوتاه اثر در عرض ۳۰ دقیقه شروع به کار می‌کند و ۶ تا ۸ ساعت طول می‌کشد.

۳) انسولین با اثر متوسط در عرض ۱ تا ۲ ساعت شروع به کار می‌کند و ۱۲ تا ۱۸ ساعت طول می‌کشد.

۴) انسولین طولانی مدت چند ساعت پس از تزریق شروع به کار می‌کند و ۲۴ ساعت یا بیشتر طول می‌کشد.

درمان دیابت نوع ۲

رژیم و ورزش می‌تواند به برخی از افراد در کنترل دیابت نوع ۲ کمک کند. توجه داشته باشید اگر تغییر سبک زندگی برای کاهش قند خون شما کافی نیست، باید دارو مصرف کنید.

درمان دیابت بارداری

در طول بارداری باید چندین بار در روز سطح قند خون خود را کنترل کنید. اگر زیاد باشد، تغییرات رژیم غذایی و ورزش برای پایین آوردن آن کافی است یا ممکن است نباشد. طبق کلینیک مایو، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از زنان مبتلا به دیابت بارداری برای کاهش قند خون خود به انسولین نیاز دارند.

دیابت و رژیم غذایی

تغذیه سالم قسمت اصلی مدیریت دیابت است. در برخی موارد تغییر رژیم غذایی برای کنترل بیماری کافی است.

 

دیابت و رژیم غذایی

دیابت نوع ۱

سطح قند خون شما بر اساس انواع غذاهایی که می‌خورید افزایش یا کاهش می‌یابد. مصرف غذاهای نشاسته‌ای یا شیرین باعث می‌شود که سطح قند خون به سرعت افزایش یابد. پروتئین و چربی باعث افزایش تدریجی بیشتری می‌شوند. تیم پزشکی شما ممکن است توصیه کند که مقدار کربوهیدرات‌هایی که روزانه می‌خورید را محدود کنید. همچنین باید میزان مصرف کربوهیدرات را با دوز انسولین متعادل کنید.

لازم است با یک متخصص تغذیه که می‌تواند به شما در طراحی برنامه غذایی دیابت کمک کند، همکاری کنید. دریافت تعادل مناسب پروتئین، چربی و کربوهیدرات می‌تواند به شما در کنترل قند خون کمک کند.

دیابت نوع ۲

خوردن انواع مناسب غذاها هم می‌تواند قند خون شما را کنترل کند و هم به کاهش وزن اضافی کمک کند. شمارش کربوهیدرات بخشی مهم در غذا خوردن برای دیابت نوع ۲ است. یک متخصص تغذیه می‌تواند به شما کمک کند دریابید که چند گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی مصرف کنید. به منظور ثابت نگه داشتن سطح قند خون، سعی کنید وعده‌های غذایی کم در طول روز بخورید. میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین بدون چربی مانند مرغ و ماهی، چربی های سالم مانند روغن زیتون و آجیل مصرف کنید.

دیابت بارداری

داشتن یک رژیم غذایی متعادل هم برای شما و هم برای کودک در طول این 9 ماه مهم است. انجام انتخاب‌های مناسب غذایی نیز می‌تواند به شما کمک کند از مصرف داروهای دیابت جلوگیری کنید. اندازه‌های وعده های غذایی خود را رعایت کنید و غذاهای شیرین یا شور را محدود کنید.

نحوه تشخیص دیابت

هر کسی که نشانه دیابت دارد یا در معرض خطر بیماری است باید آزمایش شود. زنان در سه ماهه دوم یا سوم بارداری خود به طور معمول از نظر دیابت حاملگی مورد آزمایش قرار می‌گیرند. پزشکان از این آزمایشات خون برای تشخیص دیابت پیش دیابت و دیابت استفاده می‌کنند:

آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا (FPG) بعد از ۸ ساعت روزه گرفتن، قند خون شما را اندازه گیری می‌کند.

آزمایش A1C تصویری از سطح قند خون شما را در ۳ ماه گذشته ارائه می‌دهد.

برای تشخیص دیابت بارداری، پزشک بین هفته‌های ۲۴ و ۲۸ بارداری سطح قند خون شما را آزمایش می‌کند. در طول آزمایش چالش گلوکز، قند خون شما یک ساعت پس از نوشیدن مایعات شیرین بررسی می‌شود. در طول ۳ ساعت تست تحمل گلوکز، قند خون شما بعد از اینکه یک شب ناشتا هستید بررسی می‌شود و سپس یک مایع شیرین می‌نوشید.

درمان گیاهی دیابت با فرآورده‌های طبیعی

برخی مطالعات بیان می‌کنند که درمان‌های جایگزین یا طبیعی می‌توانند به کنترل سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیبات کمک کنند و یا از ابتلا و عوارض آن پیشگیری نمایند. این موارد می‌توانند شامل گیاهان دارویی مانند شیرین بیان، توت سیاه، شنبلیله، زیتون، گالگا، خرفه، پونه یا مکمل‌های غذایی باشند.

امروزه این گیاهان دارویی با روش‌های علمی شناسایی، جمع آوری و عصاره گیری شده و به منظور سهولت مصرف ما، توسط شرکت‌های داروسازی به شکل‌های دارویی رایج ساخته شده‌اند. البته به یاد داشته باشید استفاده از داروهای گیاهی نمی‌تواند جایگزین داروهای متعارفی باشد که توسط پزشک تجویز می‌شود.

معرفی فرآورده‌های طبیعی درمان دیابت

کپسول دیابت نیاک

حاوی عصاره گیاهان دارویی مانند طباشیر، شیرین بیان، تخم کاهو، خرفه (تخم)، گل سرخ، گشنیز، صمغ عربی صندل سفید، گل ارمنی، گلنار، کافور، شنبلیله و حنظل (هندوانه ابوجهل) است. این فرآورده با بهره‌گیری از خواص این گیاهان دارویی تاثیر بسیار خوبی بر روی کاهش قند خون و درمان دیابت نوع 2 دارد.

کپسول گیاهی لیورسیل

از عصاره گیاه خار مریم تهیه می‌شود و حاوی مقدار قابل توجهی سیلیمارین است. مصرف این فرآورده سبب کنترل و کاهش قند خون و چربی خون شده و به درمان دیابت و کبد چرب کمک می‌کند.

کپسول ویابت گیاه اسانس

از عصاره گیاهان دارویی شنبلیله، گزنه، دارچین، استویا و اکونیت بین تهیه می‌شود. مصرف این کپسول گیاهی تأثیر زیادی درکنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 دارد. وانادیم موجود در گزنه این کپسول با شبیه سازی فعالیت انسولین، موجب افزایش نقل و انتقال گلوکز می‌شود و این موضوع در بهبود دیابت، بسیار مفید است.

قرص گالگا دینه

یکی دیگر از فرآورده‌های طبیعی درمان دیابت و پایین آورنده قند خون در مراحل اولیه ابتلا به این بیماری است. این قرص از گیاه گانگا تهیه می‌شود. خاصيت کاهنده قند خون اين گياه به دليل حضور گوانيديـن‌های موجود در برگ‌های آن است که به عنـوان الگویـی برای سنتـز بی گوانيـدهای پایین آورنده قند مانند متفورميـن استفاده می‌شود.

قرص گلیکوگل گل دارو

پایین آوردنده قند خون است. این قرص حاوی عصاره خشک سرشاخه‌های جوان گیاه مریم گلی، جین سینگ، شنبلیله و دارچین است.

قرص ساتیوا سینا فرآور

حاوی گیاه جو دو سر است و مصرف آن سبب کاهش قند خون، کاهش فشار خون و افزایش میل و توان جنسی می‌شود. مصرف این قرص به هضم بهتر غذا در بیماران مبتلا به التهاب معده و ورده، کمک زیادی می‌کند.

قرص گلوکوهرب باریج اسانس

از دیگر فرآورده‌های طبیعی کاهنده قند خون است و به درمان دیابت کمک می‌کند. این داروی کاملاً گیاهی و حاوی برگ گردو، علف شور، گزنه و زیتون است.

کپسول سینابتیک ساج پاد دارو

یک محصول گیاهی برای کنترل دیابت و تنظیم قند خون است. این فرآورده حاوی گیاه دارچین و عنصر کرومیوم است. مصرف این قرص به تنظیم قند خون و افزایش متابولیسم چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها در بدن کمک می‌کند.

 

منبع:

https://www.healthline.com/health/diabetes#prevention

پستانک ارتودنسی

بهترین پستانک ارتودنسی

آنچه درباره پستانک ارتودنسی در این مقاله می خوانیم:

  • پستانک ارتودنسی چیست؟
  • تفاوت پستانک ارتودنسی با پستانک معمولی در چیست؟ 
  • سرپستانک ارتودنسی چه شکلی است؟
  • فواید استفاده از پستانک ارتودنسی
  • انواع آن
  • عوارض استفاده از آن
  • بهترین روش گرفتن پستانک  از کودک

پستانک

پستانک ارتودنسی چیست؟

پستانک ارتودنسی

بسیاری از کودکان (از بدو تولد تا 3سالگی)، علاقه زیادی به فعل مکیدن دارند با این کار آرامش می گیرند. استفاده از پستانک (پستونک)، تا قبل از گذر 4هفته از تولد نوزاد به هیچ عنوان توصیه نمی گردد ولی بعد از آن برای ایجاد آرامش و رفع نیاز کودک به مکیدن، استفاده از پستانک ارتودنسی یا اصطلاحا ارتودنتیک پیشنهاد می شودکه با ساختار ویژه سرپستانک خود، به مراتب بهتر از پستانک های معمولی و قدیمی بوده و آسیبی به فک و لثه کودک وارد نمی کند و مانع ایجاد آثار سوء بر دندان های شیری او که پایه رشد دندان های دائمی وی در آینده است خواهد شد.

 

تفاوت پستانک ارتودنسی با پستانک معمولی در چیست؟ 

تفاوت عمده پستانک ارتودنسی با پستانک معمولی، در سرپستانک آن ها است. سرپستانک ارتودنسی، شباهت زیادی به نوک سینه مادر دارد و در حین مکیدن، فشار را تاحدود زیادی از روی لثه ها و دندان های درحال رشد کودک خصوصا در سنین جوانه زدن دندان های شیری، برمی دارد. پستانک های معمولی دارای سرپستانک گرد یک نواخت هستند که در اغلب موارد در فک و لثه های کودک اختلالات ارتودنسی ایجاد می کنند و در بهترین حالت والدین باید از قرارگیری طولانی مدت آن در دهان فرزندشان جلوگیری کنند.

سرپستانک ارتودنسی چه شکلی است؟

پستانک ارتودنسی

سرپستانک ارتودنتیک باتوجه به شکل دهان (فک و کام) نوزاد و کودک زیر 3سال طراحی شده است و در ناحیه بالا، گرد و در قسمت میانی، فرورفتگی دارد و نهایتا در قسمت پایین، صاف می باشد و نزدیک ترین حالت به مکیدن سینه مادر را برای کودک شبیه سازی می کند.

فواید استفاده از این نوع پستانک

با استفاده از پستانک ارتودنسی، علاوه بر مزایایی که استفاده از هرگونه پستانک برای کودک یا نوزاد دارد از جمله کاهش رفلکس شایع در نوزادان و مشکل در گوارش، کاهش سندرم مرگ ناگهانی نوزادان، آرام کردن وی در زمان نبود مادر و حفظ آرامشش در طول سفرهای هوایی، نوزاد و کودک زیر 3سال را از مزایای زیر نیز بهره مند می سازد:

  • از مشکلات احتمالی در رشد و چینش دندان ها جلوگیری می کند.
  • مانع از جلوزدگی دندان ها و کجی یا عدم تقارن بین دو فک می شود.

انواع پستانک ارتودنتیک

 

پستانک های ارتودنسی یا ارتودنتیک، در دوبخش جنس سرپستانک و شکل آن تقسیم بندی می شوند.

 

انواع پستانک ارتودنسی از نظرجنس

 

پستانک های ارتودنسی یا ارتودنتیک، از نظر جنس سرپستانک، به دودسته تقسیم می شوند:

  • سر پستانک ارتودنسی لاتکسی
  • سرپستانک ارتودنسی سیلیکونی

اگر بخواهیم این دو متریال را در ساخت سرپستانک ارتودنتیک مقایسه نماییم، می توانیم بگوییم ماندگاری و دوام سرپستانک ارتودنسی سیلیکونی به مراتب بیشتر از سرپستانک ارتودنسی لاتکسی است این در حالی است که هر دو بدون بو و رنگ هستند و با داشتن منافذ بسیار ریز در سطح خود مکیدن را تسهیل نموده و ضدعفونی کردن آن را امکان پذیر می سازد.

انواع پستانک ارتودنسی از لحاظ شکل و طراحی سر پستانک

سرپستانک ارتودنسی یا ارتودنتیک، از لحاظ شکل سر پستانک، به 3نوع دسته بندی می گردد:

  • سرپستانک ارتودنسی معمولی
  • سرپستانک  دایره ای شکل
  • سرپستانک بادامی شکل

در این میان، پستانک ارتودنسی با سرپستانک بادامی شکل، بیشتر مورد استقبال قرارگرفته است، سازگاری طراحی سرپستانک ارتودنسی بادامی شکل با کام کودک و راحتی او هنگام استفاده همراه با فشار ملایمی که به سقف دهان و لثه هایش وارد می سازد احتمالا موجب این بازخورد مثبت گردیده است.

 

عوارض استفاده از پستانک ارتودنتیک

 

همانطور که در مقاله انواع پستانک گفته شد، هرگز نباید به طور مداوم و طولانی مدت به فرزند خود پستانک دارد طوری که از وعده هایی خود به ویژه شیر مادر جلوگیری کند. نوزاد باید از بدو تولد، از شیر مادر تغذیه کرده و در مکیدن سینه مادر مهارت پیدا کند.

عوارض استفاده نادرست از پستانک ارتودنسی برای نوزاد

پستانک ارتودنسی و خواص پستانک ارتودنسی نشان گر مفید بودن این وسیله است اما استفاده بیش از حد و یا در زمان نادرست از آن عوارضی به دنبال خواهد داشت که مادر و کودک را به سختی می اندازد.

  • دادن پستانک ارتودنسی یا هرنوع دیگر پستانک به نوزاد زودتر از مهارت یافتن در گرفتن سینه مادر، او را از این یادگیری بازمی دارد و از دریافت شیرکافی محروم می سازد.
  • کودک را به عجله در شیرخوردن وادار می کند.
  • احتمال ابتلا به عفونت گوش در نوزاد را افزایش می دهد.

 

عوارض استفاده نادرست از پستانک ارتودنتیک برای مادر

 

عادت کردن کودک به این نوع پستانک در سنین شیرخوارگی(شیردهی مادر)، باعث آسیب هایی به مادر نیز خواهد شد.

  • افزایش احتمال مسدودشدن مجاری شیری
  • دردناک شدن نوک سینه ها
  • متورم شدن سینه ها
  • مختل شدن چرخه جوشش شیر در پستان ها
  • به هم خوردن عادات شیردهی

 

مهم ترین نکات در مورد استفاده از پستانک ارتودنتیک

  • در استفاده از پستانک ارتودنسی یا هرنوع پستانک دیگر، به نوزاد و کودک حق انتخاب دهید، رفتار فرزندان نسبت به استفاده یا عدم استفاده از پستانک متفاوت است، بعضی به آن علاقه مند و بعضی از آن متنفر هستند پس هیچ گاه کودک را مجبور نکنید.
  • به هیچ عنوان در زمان گرسنگی کودک، به او پستانک ارتودنسی ندهید چراکه او را دچار سیری کاذب کرده و از وعده غذایی مورد نیازش محروم می گردد.
  • فقط در جهت آرامش دادن به کودک و با اطمینان از سیر بودنش، از پستانک ارتودنسی یا هر نوع دیگری از پستانک استفاده کنید.

بهترین روش گرفتن پستانک ارتودنتیک از کودک

بعضی کودکان نسبت به پستانک ارتودنسی یا انواع دیگر پستانک دافعه نشان می دهند و بعضی دیگر در حد سینه مادر به پستانک ارتودنسی وابسته می شوند و در گروه دوم باید والدین مثل مرحله مهم گرفتن کودک از شیر، در دورکردن او از پستانک نیز تدابیری بیندیشند تا در کودک به فراخور ویژگی های رفتاری منحصر به خود با خاطره ای خوش از ایم مرحله عبور کند.

برای مطالعه بیشتر درباره انواع پستانک مقاله قبلی را بخوانید…

 

شایعاتی درباره پستانک ارتودنسی

برخی معتقدند پستانک ارتودنسی و مزایای آن، شایعه ای بیش نیست و صرفا جنبه تبلیغاتی دارد ولی طراحان این پستانک ها و بسیاری از متخصصین دهان و دندان برتری پستانک ارتودنتیک بر پستانک های معمولی و قدیمی را تایید می کنند. پس آن چه می توان بر آن تا میزان زیادی اطمینان ورزید این است که استفاده از پستانک ارتودنسی بهتر از استفاده از پستانک معمولی می باشد و آسیب کمتری به دهان و دندان کودکان دلبند شما وارد می سازد.

خرید پستانک انواع پستانک

انواع پستانک ارتودنتیک را می توان از سیسمونس فروشی ها و داروخانه های معبتر تهیه کرد. با شرایط ویژه بهداشتی کنونی یعنی شیوع ویروس کرونا، ما در داروخانه آنلاین نسخه اول پستانک ارتودنسی را با طرح های متنوع در اختیار شما والدین عزیز قرار داده ایم.

 

خیار/ داروخانه آنلاین نسخه اول

خیار (Cucumber)، خواص و مضرات آن

خواص و گیاه شناسی خیار

خیار با نام علمی Cucumis sativus و نام انگلیسی Cucumber از خانواده Cucurbitaceae  و بومی مناطق آسیای جنوبی است.

خواص خیار

اگرچه معمولا تصور می شود خیار یک سبزی است، اما در واقع یک میوه است. خیار سرشار از مواد مغذی مفید و همچنین ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان های خاصی است که ممکن است به درمان و حتی پیشگیری از برخی بیماری ها کمک کند. همچنین، خیار کالری کمی دارد و حاوی مقدار مناسبی آب و فیبر محلول است که آن را برای افزایش هیدراتاسیون و کمک به کاهش وزن ایده آل می کند.

سرشار از مواد مغذی است

خیار کالری کمی دارد اما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مهم است. علاوه بر این، خیار محتوای آب بالایی است. در واقع، خیار از حدود 96 درصد آب تشکیل شده است. برای به حداکثر رساندن محتوای مواد مغذی خیار، باید با پوست مصرف شود. پوست کندن آن ها باعث کاهش مقدار فیبر و همچنین برخی ویتامین ها و مواد معدنی می شود.

حاوی آنتی اکسیدان است

آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که فرایند اکسیداسیون را مسدود می کنند که یک واکنش شیمیایی است که اتم های بسیار واکنش پذیر را با الکترون های جفت نشده به نام رادیکال های آزاد تشکیل می دهد. تجمع این رادیکال‌های آزاد مضر می‌تواند منجر به چندین نوع بیماری مزمن شود.

در واقع، استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد با سرطان و بیماری های قلبی، ریوی و خودایمنی مرتبط است. میوه ها و سبزیجات، از جمله خیار، به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان های مفید هستند که ممکن است خطر ابتلا به این شرایط را کاهش دهد.

باعث افزایش هیدراتاسیون می شود

آب برای عملکرد بدن بسیار مهم است و نقش های مهم متعددی را ایفا می کند و در فرآیندهایی مانند تنظیم دما و حمل و نقل مواد زائد و مواد مغذی نقش دارد. در واقع، هیدراتاسیون مناسب می تواند همه چیز را از عملکرد فیزیکی گرفته تا متابولیسم تحت تاثیر قرار دهد. در حالی که اکثر مردم نیازهای مایعات خود را با نوشیدن آب یا مایعات دیگر تامین می کنید، برخی افراد ممکن است تا 40 درصد از کل آب مصرفی خود را از غذا دریافت کنند. به ویژه میوه ها و سبزیجات می توانند منبع خوبی از آب در رژیم غذایی باشند.

ممکن است به کاهش وزن کمک کند

خیار به طور بالقوه می تواند به چند روش مختلف به کاهش وزن کمک کند. خیار میوه ای بسیار کم کالری است. این بدان معناست که شما می توانید مقدار زیادی خیار بدون دریافت کالری اضافی که منجر به افزایش وزن می شود بخورید. علاوه بر این، محتوای بالای آب خیار نیز می تواند به کاهش وزن کمک کند.

ممکن است قند خون را کاهش دهد

چندین مطالعه نشان داده اند که خیار ممکن است به کاهش سطح قند خون و جلوگیری از برخی عوارض دیابت کمک کند.

خواص خیار برای روده

خوردن خیار ممکن است به حمایت از حرکات منظم روده کمک کند. کم آبی یکی از عوامل خطر اصلی برای یبوست است، زیرا می تواند تعادل آب بدن را تغییر دهد و دفع مدفوع را دشوار کند. خیار سرشار از آب است و باعث هیدراتاسیون می شود. هیدراته ماندن می تواند قوام مدفوع را بهبود بخشد، از یبوست جلوگیری کند. علاوه بر این، خیار حاوی فیبر است که به تنظیم حرکات روده کمک می کند. به طور خاص، پکتین، نوع فیبر محلول موجود در خیار، می تواند به افزایش دفعات حرکت روده کمک کند.

به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید

خیارها معمولا ترد و با طراوت هستند و به صورت تازه یا خیار شور در همه چیز از سالاد گرفته تا ساندویچ مصرف می شوند. خیار را اغلب به‌عنوان یک میان‌وعده کم‌کالری به‌صورت خام مصرف می‌کنند یا می‌توان آن را با روغن زیتون، نمک یا سس سالاد همراه کرد تا طعم بهتری داشته باشد.

مراقبت از پوست

برخی تحقیقات نشان داده اند که مواد مغذی خیار ممکن است فوایدی برای سلامت پوست داشته باشد. استفاده از خیار برش داده شده به طور مستقیم روی پوست می تواند به خنک شدن و تسکین پوست و کاهش تورم و تحریک پوست کمک کند. خیار می تواند آفتاب سوختگی را کاهش دهد. قرار دادن آن ها روی چشم ها می تواند به کاهش پف صبحگاهی کمک کند.

خواص خیار برای کودکان

خیار مقدار بسیار زیادی آب دارد که به رفع تشنگی در کودکان کمک می کند. در مجموع کلیه خواصی که برای خیار بیان شد، بر کودکان نیز موثر می باشد.

خواص خیار برای مو

خیار حاوی سلفور، سدیم، سیلیکون، کلسیم و فسفر است که در رشد مو بسیار موثر است.

خواص خیار سبز برای کبد

خیار میوه ای است که به درمان بیماری کبد چرب کمک می کند اما باید توجه نمود که در مصرف آن زیاده روی صورت نگیرد.

بهترین زمان خوردن خیار 

بهترین زمان خوردن خیار، قبل از غذاست چرا که به هضم غذا کمک می کند. خوردن خیار در صبح نیز سبب می شود بدن هیدراته شود و کمبود آب بدن را جبران می کند.

مضرات خیار

خوردن خیار برای اکثر افراد بی خطر است، اما نکاتی وجود دارد که باید در نظر گرفت.

مشکلات گوارشی

برای برخی از افراد هضم خیار مشکل است و لام به ذکر است که اکثر مردم این مشکل را ندارند.

لخته شدن خون

خیار دارای ویتامین K نسبتا بالایی است. خوردن بیش از حد خیار می تواند بر نحوه لخته شدن خون افراد تأثیر بگذارد. افرادی که از وارفارین (کومادین) یا داروهای رقیق کننده خون مشابه استفاده می کنند، نباید بدون مشورت با پزشک، مصرف خیار را به طور چشمگیری یا ناگهانی افزایش دهند.

آلرژی

برخی افراد واکنش آلرژیک به خیار را گزارش کرده اند. هر کسی که آلرژی شناخته شده ای دارد باید از هرگونه تماس با خیار خودداری کند. اگر فردی مشکلات تنفسی داشته باشد، نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند زندگی را تهدید کند.

منابع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/283006

https://www.healthline.com/nutrition/7-health-benefits-of-cucumber

فندق/داروخانه آنلاین نسخه اول

فندق (Hazelnut) و خواص آن

فندق (Hazelnut) و خواص آن

گیاه شناسی فندق

فندق با نام علمی Corylus avellana  و نام انگلیسی Hazelnut  از خانواده Betulaceae می باشد. فندق گیاهی بومی مناطق معتدل شمالی است. فندق گیاهی خزان کننده است و برگ های آن متناوب، دندانه دار، بیضی شکل و کرکدار است. ارتفاع گیاهان از 3 تا 6 متر متغیر است. این گیاهان درختانی با ریشه های عمیق و نسبتاً مقاوم در برابر سایه هستند که بهترین میوه را در خاک با زهکشی مناسب و در آفتاب کامل می دهند. فندق یک میان وعده خوشمزه است و یک افزودنی عالی برای بسیاری از غذاها است. فندق حاوی ویتامین E، چربی سالم ، پروتئین و فیبر است که بسیار مفید می باشد.

خواص فندق

1) بهبود حرکات روده

فندق منبع خوبی از فیبر غذایی است. خوردن فیبر زیاد حرکات منظم روده را بهبود می بخشد و به جلوگیری از یبوست کمک می کند.

2) لاغری

طبق تحقیقات اخیر، خوردن آجیل ممکن است به برخی افراد کمک کند تا وزن کمتری داشته باشند. یک مطالعه در سال 2018 ارتباط بین مصرف آجیل، کاهش افزایش وزن و کاهش خطر چاقی را نشان داد.

3) محافظت در برابر آسیب سلولی

فندق سرشار از آنتی اکسیدان ها است که ترکیباتی هستند که در برابر اکسیداسیون سلول ها محافظت می کنند. آن ها میزان آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد را کاهش می دهند.

4) کاهش کلسترول

خوردن فندق ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که رژیم غذایی غنی از فندق سطح کلسترول مضر خون را کاهش می دهد. این نوع کلسترول می تواند خطر مشکلات قلبی را افزایش دهد. محققان به این نتیجه رسیدند که بهترین راه برای بهره‌مندی از فواید سلامتی فندق، خوردن هر روزه آن با توجه به کالری دریافتی است.

5) بهبود حساسیت به انسولین

خوردن مخلوط آجیل حاوی فندق ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند.

6) حمایت از سلامت قلب

فندق ممکن است به تقویت قلب کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق ممکن است به طور بالقوه خطر مشکلات قلبی را کاهش دهد.

7) کاهش التهاب

خوردن فندق ممکن است به کاهش التهاب کمک کند. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق علائم التهاب را در بیماران کاهش می دهد.

8) فندق برای مردان

تحقیقات اخیر نشان می دهد که مصرف بیشتر مغزها، از جمله فندق، ممکن است تعداد اسپرم در مردان را افزایش دهد و کیفیت اسپرم را بهبود بخشد.

9)  کم خونی و خاصیت فندق در درمان آن

کم خونی غالبا به دلیل کمبود آهن در بدن رخ می دهد و از آنجایی که فندق دارای مقدار قابل توجهی آهن است، می تواند برای بیماری کم خونی مفید باشد.

10) فندق و کبد چرب

فندق دارای خاصیت سم زدایی است لذا برای سلامت کبد، به خصوص درمان بیماری کبد چرب بسیار مفید است.

چگونه فندق را به رژیم غذایی خود اضافه کنید

مردم اغلب فندق را به عنوان میان وعده می خورند یا آن را به سالاد اضافه می کنند. فندق آسیاب شده را می توان در دستور العمل های مختلف گنجاند.

ریسک ها و ملاحظات

بسیاری از مردم به آجیل حساسیت دارند، از جمله آلرژی به فندق. هنگام آشپزی برای دیگران، همیشه قبل از اضافه کردن آجیل به غذا، این عامل را بررسی کنید. برای بهره مندی از فواید سلامتی فندق، فرد باید به تعداد کلی کالری که در روز مصرف می کند توجه داشته باشد.

منابع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/323807#summary

سیب/داروخانه آنلاین نسخه اول

سیب (Apple) میوه یا دارویی پر خاصیت؟

گیاه شناسی سیب

سیب با نام علمی(Malus domestica Borkh.)  از خانواده گل سرخیان  (Rosaceae) و بومی مناطق آسیای مرکزی است. سیب با بیش از 7000 رقم مختلف موجود در سراسر جهان، جای تعجب نیست که پرمصرف ترین میوه در سطح جهان است لذا سیب یک میوه محبوب است. آنها حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبر غذایی و طیف وسیعی از مواد مغذی دیگر هستند. سیب به دلیل محتوای مواد مغذی متنوعی که دارد، ممکن است به چندین روش به بهبود سلامت کمک کند.

انواع سیب

انواع مختلفی از سیب و همچنین روش های مختلفی برای مصرف آن ها وجود دارد. برخی از انواع محبوب سیب عبارتند از: مک اینتاش: سیب آبدار و قرمز با گوشت لطیف و سفید، قرمز خوشمزه: یک سیب قرمز ترد و آبدار، فوجی: سیب زرد و قرمز با گوشت سفت و شیرین، اسمیت: یک سیب سبز با گوشتی ترد و سبز، گلدن دلیشز: یک سیب زرد با طعم ملایم و شیرین.

فواید چشمگیر سیب برای سلامتی

1) مواد مغذی

سیب به عنوان میوه ای با مواد مغذی فراوان در نظر گرفته می شود، به این معنی که در هر وعده، مواد مغذی زیادی را برای بدن فراهم می کند. سیب همچنین منبع غنی پلی فنول ها است که گروه مهمی از آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند (مولکول های مضری که در ایجاد شرایط مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان نقش دارند).

2) کاهش وزن

سیب سرشار از فیبر و آب است، دو ویژگی که باعث ایجاد احساس سیری می شود. افزایش احساس سیری به عنوان یک استراتژی کاهش وزن عمل می کند، زیرا به مدیریت اشتهای شما کمک می کند. این به نوبه خود ممکن است منجر به کاهش مصرف انرژی شود.

3) می تواند برای قلب شما خوب باشد

سیب با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط است. یک دلیل ممکن است این باشد که آنها حاوی فیبر محلول هستند. این نوع فیبر می تواند به کاهش سطح کلسترول خون شما کمک کند. مطالعات همچنین مصرف زیاد فلاونوئیدها را با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط دانسته اند. به علاوه، فلاونوئیدها می توانند با کاهش فشار خون، کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL از بیماری قلبی جلوگیری کنند.

4) کاهش خطر ابتلا به دیابت

خوردن سیب همچنین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. مجموعه ای از مطالعات نشان داد که خوردن سیب و گلابی با کاهش 18 درصدی خطر دیابت نوع 2 مرتبط است. در واقع، تنها یک وعده در هفته ممکن است خطر را تا 3 درصد کاهش دهد. اثرات ضد التهابی کوئرستین ممکن است مقاومت به انسولین را کاهش دهد که یک عامل خطر بزرگ برای شروع دیابت است.

5) ممکن است سلامت روده را تقویت کند

سیب حاوی پکتین است، نوعی فیبر که به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند. روده سالم اغلب کلید سلامتی فرد است. از آنجایی که فیبر غذایی قابل هضم نیست، پکتین دست نخورده به روده بزرگ شما می رسد و باعث رشد باکتری های خوب می شود.

6) ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کند

آنتی اکسیدان های موجود در سیب ممکن است اثرات مفیدی در برابر انواع خاصی از سرطان ها از جمله سرطان ریه، سینه و دستگاه گوارش داشته باشند.

7) می تواند به مبارزه با آسم کمک کند

سیب های غنی از آنتی اکسیدان ممکن است به محافظت از ریه های شما در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کنند. حضور بیش از حد مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد می تواند باعث آسیب اکسیداتیو شود. این ممکن است منجر به پاسخ های التهابی و آلرژیک در بدن فرد شود. پوست سیب سرشار از آنتی اکسیدان کوئرستین است که می تواند به تنظیم سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک کند. لذا این بدان معناست که سیب‌ می تواند در برابر مراحل پایانی پاسخ‌های آسم برونشیال موثر باشد.

8) ممکن است به محافظت از مغز کمک کند

کوئرستین موجود در سیب ممکن است از مغز شما در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کند. تحقیقات روی موش‌ها نشان می‌دهد که اثرات آنتی‌اکسیدانی کورستین ممکن است از مغز و اعصاب در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت کند و از آسیب‌هایی که می‌تواند منجر به بیماری‌های دژنراتیو مغز، مانند بیماری آلزایمر یا زوال عقل شود، جلوگیری کند.

9) خواص سیب برای مردان

سیب دارای خواصی برای مشکلات نعوظ و زود انزالی است. این میوه همچنین دارای خاصیت تقویت قوای جنسی است و به عنوان درمانگر قوای جنسی استفاده می شود.

10) خواص سیب برای معده

سیب برای تمام سیستم گوارش بدن مفید است و موجب تقویت معده و کاهش زخم معده می شود.

دمنوش پوست سیب

پوست سیب دارای خواص بسیاری است و می توان از پوست سیب به عنوان دمنوش استفاده کرد. برای این منظور مقداری پوست سیب را همراه با دارچین و عسل در آب جوش ریخته و بگذارید که دم بکشد و سپس مصرف کنید.

خواص خوردن سیب در شب

سیب به دلیل دارا بودن میزان بالای ویتامین سی و پتاسیم سبب القای خواب آرام تر در فرد می شود و خوردن سیب در شب آرامش خواب شبانه را به همراه دارد.

کاربرد سیب

سیب به جز اینکه میوه ای لذیذ برای لذت بردن از تازه خوری آن است، کاربردهای مختلفی مانند تهیه آبمیوه، اسموتی، سرکه سیب و دمنوش نیز دارد و صنایع پزشکی و آرایشی، بهداشتی نیز استفاده می شود.

ریسک ها و ملاحظات

خوردن سیب در اکثر افراد بعید است که عوارض جانبی جدی ایجاد کند، اما برخی ممکن است نیاز به مراقبت بیشتری داشته باشند.

سموم

دانه های سیب حاوی سیانید هستند. بعید است که بلعیدن دانه های کامل آسیبی به همراه داشته باشد، اما جویدن و بلعیدن دانه های سیب می تواند خطرناک باشد.

آلرژی

برخی از افراد ممکن است پس از خوردن سیب واکنش آلرژیک داشته باشند. هر کسی که دچار کهیر، تورم یا مشکل در تنفس است باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشد.

دندان ها

در گذشته، این باور عمومی وجود داشت که خوردن یک سیب می تواند به از بین بردن پلاک از روی دندان کمک کند. با این حال، مطالعات این را ثابت نکرده است.

 

 

منابع:

https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-apples#How-to-peel-an-apple

https://www.medicalnewstoday.com/articles/267290#risks

سایه ابرو

چگونه از سایه ابرو برای زیباتر شدن آرایش ابروها استفاده کنید؟

سایه ابرو چیست؟

استفاده از سایه ابرو، یکی از ترفندهای آرایشی و زیبایی است که برای ابروها به کار می رود. در حقیقت، این لوازم آرایشی به صورت مدادی یا پودر در بازار وجود دارند. منظور از آرایش ابرو با سایه این است که شما ابروهای خود را پرپشت تر نشان دهید. یا می توانید با کشیدن قلمو روی ابروها، قسمت هایی که باز هستند یا رشد موها در آن بخش کمتر است را پر رنگ تر کنید.

زمانی که در حال استفاده از این محصول هستید، دقت داشته باشید که ابروهای شما از کجا رشد پیدا می کند و در کدام محل پایان می یابد. برای اینکه بهتر بتوانید خط ابرو را مشخص کنید، بهتر است از یک ابزار اندازه گیری ساده یا یک مقیاس مستقیم استفاده کنید. برخی از انواع مدل های ابرو به مداد ابرو، بیشتر نیاز دارند و برخی دیگر باید از پودر به عنوان سایه ابرو استفاده کنند.

ابزار مورد نیاز سایه ابرو

بهترین ابزار برای استفاده از سایه، قلموها هستند. اما اگر لازم باشد می توانید با نوک انگشتان یا برس ابرو این کار را انجام دهید. از آنجایی که زیبایی ابروها جزئی از ترفندهای آرایش صورت است، در این مطلب به بررسی روش های استفاده از سایه ابرو و یا پر کردن آن با لوازم آرایشی مخصوص می پردازیم.

 آرایش ابرو با استفاده از سایه ابرو

مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله شماره ۱: ابروها را مرتب کنید

 

اولین مرحله قبل از استفاده این است که ابروهای خود را مرتب کنید. این کار به ویژه برای افرادی که ابروهای درهم ریخته و نامنظم دارند، بسیار ضرورت دارد. با یک برس ریمل ابرو، موهای ابرو را به سمت خارج و به سمت بالا بکشید. حرکت مستقیم دست در جهت رشد موی ابروها در این کار الزامی است. اگر این کار را انجام دهید باعث می شود چشمان شما نیز درشت تر به نظر برسد.

برخی از فروشگاه های لوازم آرایش ابرو، برس ابرو را به صورت یک بار مصرف در بسته های مشخص می فروشند. اما برخی دیگر از انواع برس برای استفاده همیشگی مناسب هستند. اگر از برس ابرو برای زیباتر کردن ابروهای خود استفاده می کنید، بهتر است تمیز و خشک باشد.

مرحله شماره ۲: موهای اضافی را حذف کنید

 

دومین مرحله برای استفاده بهتر از سایه ابرو این است که از شر موهای اضافی در اطراف ابروها خلاص شوید. به عبارت ساده تر می خواهیم به شما بگوییم که بهتر است اصلاح کنید. ابروهای صاف تر و مستقیم تر، در  استفاده از هنگام لوازم آرایشی، بهتر دیده می‌شوند. اگر تجربه ای در اصلاح ابروها ندارید از آرایشگر کمک بگیرید، در غیر این صورت می‌توانید از یک موچین کوچک برای اصلاح موهای زائد استفاده کنید. وقتی این کار به پایان رسید، زمینه خوبی برای استفاده از سایه ابرو است.

مرحله شماره ۳: ابزار آرایش ابرو را کامل انتخاب کنید

برای اینکه آرایش ابروهای شما زیباتر باشد، بهتر است ابزار آرایش را در قالب یک کیت مناسب خریداری کنید. لوازم مخصوص آرایش ابرو شامل مداد ابرو، سایه ابرو، برس مخصوص ابرو، آینه کوچک، موچین و قلم مو است. قلم مو کمک می کند بتوانید از پودر مخصوص ابرو استفاده کنید و از طرف دیگر سایه مناسب را در داخل ابروهای خود ایجاد کنید. معمولاً بهترین قلم مو، ابزاری است که سر قلمو به صورت شیب دار باشد. سعی کنید ابروهای خود را شانه بزنید.

مرحله شماره ۴: انتها و ابتدای ابروهای خود را اندازه گیری کنید

 

یکی دیگر از نکات مهم در هنگام استفاده از سایه ابرو این است که شما ابتدای ابروها و انتهای آنها را دقیقاً مشخص کنید. با استفاده از برس، خط ابرو را علامت گذاری کنید و سپس با استفاده از پودر یا مداد ابرو، شروع به رسم سایه کنید.

سایه را باید از سمت ضخیم ابرو به سمت بالا ادامه دهید. لبه داخلی ابروها به صورت یک خط مستقیم با انتهای ابرو تا جایی که در گوشه چشم تمام ‌می شود، امتداد پیدا می کند. قبل از اینکه شروع کنید یک نقطه کوچک با مداد ابرو در محل ابتدایی و انتهایی ابروها بگذارید. با این کار، مسیر حرکت تعداد ابرو یا قلم مو مشخص می شود.

 مرحله شماره ۵: حالت ابروها را حفظ کنید

 

یکی از مهمترین ترفندهایی که توصیه می شود این است که شما هنگام استفاده از مداد یا قلم مو، حالت ابروهای خود را حفظ کنید. برخی از افراد، ابروهای قوسی شکل دارند؛ برخی دیگر ابروهای بلند و عده‌ای دیگر هم ابروهای کوتاه. بنابراین مسیر رسم سایه ابرو با توجه به حالت ابروها متغیر خواهد بود. اگر با استفاده از مداد ابرو، علامت های مشخصی را در محدوده رشد موهای ابرو بگذارید، مسیر کشیدن سایه ابرو را بهتر مشخص می کنید.

مرحله شماره ۶: انتخاب مناسب رنگ سایه ابرو

 

یکی از پرطرفدارترین محصولات سایه ابرو، سایه هایی هستند که به حالت پودری وجود دارند. استفاده از پودرها، پوشش دهی بهتری دارد؛ برای این کار به قلم مو نیاز دارید. نکته مهم دیگر این است که رنگ سایه ابرو را متناسب با رنگ پوست و رنگ موی خودتان انتخاب کنید. اگر رنگ موی روشن و بلوند دارید، از پودر ابرو با رنگ قهوه ای روشن یا طلایی استفاده کنید. برای افرادی که موهای تیره رنگ دارند معمولاً پودر تیره رنگ باید انتخاب شود. برخی از روغن های طبیعی که بر روی ابرو قرار می دهید موجب تیرگی موهای ابرو می شود.

نکات مهم در استفاده از سایه ابرو که آرایش را زیباتر می کند

 

علاوه بر سایه های پودری شکل، استفاده از مداد ابرو برای کشیدن سایه مناسب است. اما این که کدام یک از انواع مدادهای آرایشی ابرو برای شما مناسب تر است، باید به دنبال گزینه های کاربردی برای ابروهای خود باشید.

فاکتورهای زیادی در آرایش ابرو نقش دارند. یکی از انواع مداد ابرو، مداد ضد آب آرایشی است. برخی دیگر از انواع ابزارهای آرایشی شامل ژل ابرو هستند که حالت روغنی داشته و ظاهر درخشانی را به موهای ابرو می دهند. ابزارهای زیادی برای کشیدن سایه ابرو وجود دارد.

مداد ابرو، ساده‌ترین راهکار است اما ابزارهای پیشرفته تر نظیر قلم مو نیز در بازار ارائه می ‌شود. نکته مهم که در لوازم آرایشی ابرو اهمیت دارد این است که شما به مواد و لوازم آرایشی آلرژی نداشته باشید. زمانی که می خواهید مداد ابرو یا هر لوازم آرایشی دیگری را خریداری کنید، به ترکیبات اولیه آن دقت کنید. نرم بودن یا ضخیم بودن سر مداد ابرو بر آرایش شما تاثیر می گذارد. بهتر است سر مداد را تیز کنید. اگر موی ابروهای شما در اثر استفاده از یک مداد یا سایه ابرو، دچار ریزش شد، حتماً بدون تردید، استفاده از آن را متوقف کرده و به سراغ برندهای معتبرتر بروید.

 

سخن پایانی

ابزارهای مختلفی برای آرایش ابرو وجود دارند. خرید کیت آرایش ابرو که شامل تمام لوازم آرایشی است، مقرون به صرفه تر خواهد بود. سایه ابرو برای پر کردن قسمت های خالی ابروها به صورت پودری یا مدادی استفاده می شود. برای سایه در قسمت های مختلف ابروها نیاز به مهارت خاصی ندارید، اما بهتر است برای این کار تمرین کنید.

استفاده از لوازم مانند برس ابرو قبل از استفاده از سایه ابرو الزامی است. با برس می توانید موهای ابروها را صاف کنید و آنها را شانه بزنید؛ قبل از آنکه با مداد یا قلمو شروع به کار کنید. استفاده از لوازم آرایشی ابرو به صورت پودری دقت بیشتری می خواهد، پس از این که کار شما با ابزارها تمام شد، یک برس دیگر روی ابروها بکشید تا نمای زیباتری برای آرایش شما به وجود آید.

منبع اصلی:

https://www.wikihow.com/Apply-Eyebrow-Powder

گیاه فلفل سیاه

خواص فلفل سیاه (Black pepper) و فواید آن برای درمان ریزش مو

خواص فلفل سیاه

فلفل سیاه (Piper nigrum) از جمله محبوب‌ترین ادویه جات جهان محسوب می‌شود و بومی مناطق جنوبی کشور هند است. این گیاه منبع بسیار عالی برای منگنز، آهن و فیبر غذایی است و پیپرین موجود در آن قابلیت جذب مواد مغذی مختلف مانند ویتامین‌ A، ویتامین C، سلنیوم، بتاکاروتن و … را افزایش می‌دهد و به حفظ سلامتی فرد کمک می‌کند. علاوه بر ارزش غذایی این گیاه خواص دارویی فراوان دارد و امروزه از آن در ساخت انواع فرآورده‌های طبیعی و مکمل‌های غذایی استفاده می‌شود. این ترکیبات خواص ارزشمندی را به این گیاه داده‌اند که به شرح زیر است:

فلفل سیاه برای سرماخوردگی

یکی از مهم‌ترین خواص فلفل سیاه استفاده از آن در داروهای سرماخوردگی و احتقان بینی است. این گیاه با نرم کردن خلط، به برطرف کردن گرفتگی‌ بینی و بهبود سرفه کمک می‌کند. همچنین فلفل خاصیت ضد میکروب و ضد ویروس نیز دارد و از این طریق به درمان سرماخوردگی‌ها کمک می‌کند. در طب سنتی از دانه‌های فلفل برای درمان سرفه و آسم استفاده می‌شود و برای ان اثرات آرامبخش و ضد درد قائل بوده‌اند.

فلفل سیاه برای لاغری

فلفل سیاه با تقویت سوخت‌وساز و متابولیسم بدن باعث کاهش وزن و کمک به لاغری می‌شود. همچنین لایه‌ خارجی دانه‌‌های فلفل سیاه محتوی فیتونوترینت‌هایی هستند که در شکستن سلول‌های چربی و سوزاندن کالری مؤثر می‌باشند. علاوه بر این با خاصیت ادرارآوری و افزایش تعریق، موجب دفع سموم و مایعات اضافی از بدن می‌شود.

حفظ سلامت دستگاه گوارش

فلفل خاصیت ضد نفخ دارد و مصرف آن در کاهش و پیشگیری از تشگیل گازهای معده مفید است. فلفل سیاه با تحریک جوانه‌های چشایی در دهان به صورت رفلکسی سبب افزایش ترشحات گوارشی می‌شود.

خواص فلفل سیاه برای مغز

یکی از ترکیبات فعال موجو در فلفل سیاه “پیپرین” نام دارد که قابلیت جذب مواد مغذی مانند ویتامین c و بتا کاروتن را افزایش می‌دهد. این ترکیب با افزایش تولید سروتونین مانند یک داروی ضدافسردگی عمل می‌کند و با افزایش بتا اندروفین در مغز در آرامش روانی موثر است. بررسی‌ها بر روی این گیاه نشان داده‌اند مصرف این ادویه در پیشگیری از آلزایمر ، پارکینسون و پیری مغز نیز موثر است. ترکیبات موجود در فلفل باعث افزایش ترشح هورمون دوپامین می‌شوند. این هورمون در بدن بیماران مبتلا به پارکینسون کم ترشح می‌شود و در نتیجه مصرف فلفل سیاه باعث کاهش علائم این بیماری در آنها می‌گردد.

 

خواص فلفل سیاه

 

خواص فلفل سیاه برای کبد چرب

فلفل سیاه  به دلیل طبع گرمی که دارد، برای تقویت کبد مفید است و به درمان کبد چرب کمک می‌کند. بیماری کبد چرب غیر الکلی یکی از شایع‌ترین اختلالات مزمن کبدی در جهان است که بیشتر افراد چاق، مبتلایان به دیابت نوع دو و کم تحرک را درگیر می‌کند. این بیماری توسط سطوح افزایش یافته تری گلیسرید، آنزیم‌های کبدی، بعضی بیومارکرهای التهابی و میزان چربی تجمع یافته در کبد قابل تشخیص است.

خواص فلفل سیاه برای فشار خون

فلفل سیاه حاوی پیپرین، مقادیر زیاد ویتامین C و ترکیباتی است که سطح فشار خون را در بدن کنترل میکند. از این رو یکی دیگر از خواص فلفل سیاه حفظ سطح فشار خون و پیشگیری از بالا رفتن فشار خون است.

 

فلفل سیاه برای درمان ریزش مو و حفظ سلامت موها

فلفل سیاه به بهبود گردش خون در پوست سر کمک می‌کند و موجب تحریک فولیکول‌های مو شده و در نتیجه رشد مو را بهبود می‌بخشد. مصرف موضعی فلفل بر درخشندگی مو می‌افزاید و از خشک شدن تارهای مو جلوگیری می‌کند، همچنین در درمان شوره سر و ریزش مو مفید است. در فارماکوپه گیاهی ایران از این گیاه در استعمال خارجی به عنوان محرک موضعی برای رویش مو یاد می‌شود.

تسکین دردهای مفصلی

از فلفل سیاه، به عنوان یک ضد التهاب جهت کاهش دردهای ناشی از صدمات عضلانی، التهابات تاندون، کاهش علائم آرتریت و روماتیسم می‌توان استفاده کرد.

فلفل سیاه برای یبوست

روغن معطر فلفل سیاه برای درمان یبوست مفید است. این روغن خاصیت مسهل و ملین دارد و در نتیجه باعث گوارش و دفع آسان می‌شود و برخلاف روغن کرچک که به روده صدمه می‌زند، تقویت کننده‌ روده‌ها و سیستم گوارشی است.

مبارزه با سرطان

روغن یا عصاره فلفل سیاه خاصیتی دارد که از  تکثیر سلولهای سرطانی انسان جلوگیری می‌کند. همچنین دارای خاصیت ضد التهاب و آنتی اکسیدان است که در پیشگیری از سرطان موثر می‌باشد.

 

فلفل سیاه

 

کمک به ترک سیگار

روغن فلفل سیاه یکی از موادی است که میتواند هوس سیگار را سرکوب کند. مطالعات پژوهشگران نشان داده است که استنشاق بخار ناشی از فلفل سیاه در کاهش علائم ناشی از ترک اعتیاد به سیگار موثر است و گرایش های سیگار با استنشاق بخار فلفل سیاه به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.

خواص فلفل سیاه برای زنان

مطالعات مختلف در زمینه تأثیرات فلفل سیاه بر زنان نشان می‌دهند مصرف این گیاه موجب کاهش انقباضات رحم و بهبود دردهای قاعدگی می‌شود. از فلفل سیاه در طب سنتی برای کمک به درمان نازایی زنان استفاده می‌شود و طبع گرم آن باعث درمان سردمزاجی زنان می‌گردد.

خواص فلفل سیاه برای مردان

فلفل سیاه باعث بهبود باروری مردان می‌شود. دانه‌های فلفل سرشار از روی و منیزیم است که در افزایش سطح هورمون تستوسترون نقش دارند، همچنین باعث افزایش غلظت اسپرم شده و حرکت اسپرم را بهبود می‌بخشد.

مصرف فلفل سیاه در بارداری

مصرف مقادیر کم فلفل سیاه برای رفع حالت تهوع در بارداری مفید است. با این حال توصیه می‌شود زنان باردار و مادران شیرده در مصرف این ادویه احتیاط کنند.

عوارض فلفل سیاه

  • مصرف فلفل سیاه برای مبتلایان به ناراحتی‌های دستگاه گوارش و مشکلات معده بایستی با احتیاط صورت گیرد.
  • مصرف بیش از اندازه فلفل به بیماران دستگاه گوارشی، مجاری ادرار، سل، بواسیر، سودا، کلیه، جگر، ورم پروستات، تصلب شرایین، سکته مغزی، سوزاک، سیفیلیس و کم خونی توصیه نمی‌شود.
  • فلفل سیاه حاوی اگزالات است که ممکن است باعث افزایش سنگ کلیه در افراد حساس گردد.
  • مصرف این گیاه در برخی افراد منجر به بروز واکنش‌های آلرژیک نظیر خارش، ورم و قرمزی پوست می‌شود.

مراجع:

دائره المعارف گیاهان دارویی

فارماکوپه گیاهی ایران

https://bebodywise.com/blog/pepper-for-hair-growth

https://www.emedihealth.com/nutrition/black-pepper-benefits